kup_slavljeLAV KUP SRBIJE

Dostanić – Za Delije i Pižona

 

Kup je ponovo pripao Crvenoj zvezdi! Pehar je podignut, po 23. put u bogatoj istoriji Crvene zvezde i slavlje moglo da počne. Skoro popunjen stadion JNA, obojen u crveno bele boje, slavio je sa igračima i stučnim štabom, dok je sa razglasa išla himna „Mladići borovi, devojke jele.“ Ipak, vremena za predah nema puno, jer na istom mestu, već u subotu Crvena zvezda igra „večiti derbi“, koji može da odluči pitanje prvaka Srbije.

Šef stručnog štaba Ratko Dostanić nije krio zadovoljstvo zbog osvajanja Kupa, prvog trofeja posle dve sezone posta. Zahvalnost je uputio svima u klubu, počev od predsednika, preko igrača, pa do svih zaposlenih i naravno navijača. Potez koji će se zapamtiti sa konferencije za medije posle meča sa Vojvodinom je i osvrtanje šefa struke na svog prethodnika, Vladimira Petrovića Pižona, kog nije zaboravio i u trenucima kada se i slavi i razmišlja o nastavku sezone.

Povezana vest:  Maradona i Dunga imaju šansu da osvoje prvenstva i kao treneri

– Veoma sam ponosan na ovu ekipu igrača koju imamo i srećan sam prvenstveno zbog njih. Digli su se iz pepela i obavili veliki posao. Cele sezone igraju za Crvenu zvezdu i u potpunosti su zaslužili ovaj trofej. Krajnje profesionalno su se ponašali, ne samo oni, već svi u klubu, od predsednika, pa do portira. Imamo vrhunsku, pozitivnu atmosferu, gde se tačno zna ko šta radi za Zvezdu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Vanredni sastanak Kapela i engleskih igrača

Sreći nema kraja, kada znamo da našoj armiji navijača možemo da podarimo ovaj pehar kao poklon. I oni su ga zaslužili, jer nas od početka sezone bodre kao pravi 12. igrač. Takođe, želim da se osvrnem i na trenera Petrovića, koji je selektirao i vodio ovu ekipu. Njemu, kao i njegovom asistentu Boljeviću pripadaju velike zasluge za ovaj uspeh – kazao je Ratko Dostanić.

Povezana vest:  Roberto Karlos otišao iz Korintijansa

U subotu 8. maja, crveno bele očekuje novi duel i to „večiti derbi“.

– Nemamo puno vremena za slavlje, jer nas već u subotu čeka nova utakmica i to derbi na ovom istom stadionu. Pozivam naše verne navijače da budu uz nas i u subotu, kako bi nastavili naš put ka cilju. Nadam se da ćemo istrajati, odigrati kvalitetno, jer svima nama taj meč mnogo znači – zaključio je Dostanić.