luis van gal-press

Van Gal: Nasledio sam slomljenu ekipu

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je danas da je od bivšeg trenera tog kluba Dejvida Mojsa nasledio „slomljenu“ i neuravnoteženu ekipu. Van Gal, koji je posle Svetskog prvenstva u Brazilu preuzeo Junajted, rekao je da bi mu bilo lakše da je nasledio ekipu od legendarnog Aleksa Fergusona, a ne Dejvida Mojsa. 
-U Barseloni sam nasledio ekipu od Bobija Robsona godinu dana pošto je on osvojio tri titule i nije bilo problema. Kada ste uspešni, imate dobru ekipu, a sada mislim da imam slomljen tim – rekao je Van Gal, a preneli britanski mediji. 
-Kada pogledate ko igra za Junajted, videćete kvalitetne igrače. Tu su (Vejn) Runi, (Robin) Van Persi, (Havijer) Fernandes, (Dani) Velbek, imate i Huana Matu, (Maruana) Felainija, ali i (Andera) Ereru. Ima mnogo igrača koji igraju na istim pozicijama, ekipa nije uravnotežena. Mnogo je teže naslediti tim u teškoj situaciji – dodao je holandski trener. 
Van Gal će u naredne tri nedelje pokušati da dovede najmanje dva igrača, a zainteresovan je za Tomasa Vermalena i Matsa Humelsa. Junajted je zainteresovan i za Kevina Strotmana iz Rome, ali je italijanski klub tražio 79 miliona funti, a i uprava Real Madrida želi veliko obeštećenje za svog igrača Anhela di Mariju, za koga je mančesterski klub takođe zainteresovan. 
Van Gal je rekao da neće previše novca potrošiti na transfere. 
-Ne kupujem igrače samo zbog kupovine. Kupujem da bih pojačao moju ekipu. Sada ne znam da li ćemo igrati u formaciji 5-3-2 ili 4-3-3. Ako se odlučim za 4-3-3, onda ćemo morati da kupimo kvalitetne krilne igrače i napadače – rekao je Van Gal. 
Bivši selektor Holandije dodao je da se neće „igrati“ s trenerom Čelsija Žozeom Morinjom i da Portugalca smatra svojim prijateljem. Morinjo je nedavno rekao da je Junajted previše platio fudbalera Sautemptona Luka Šoa, koji je na Old Traford došao za 27 miliona funti i da bi dovođenje 19-godišnjaka za taj novac „ubilo“ londonski klub. 
Van Gal je nagovestio da će o tome privatno razgovarati s Morinjom, koji mu je tri godine bio asistent u Barseloni. 
-Mislim da se neću sukobljavati s njim. On je moj prijatelj – rekao je Van Gal. 

Povezana vest:  Fabio Kapelo Nisam lud! Engleska može do finala!