milan_vilotic_fk_cz_1Vilotić već razmišlja o derbiju

 

Fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić kazao je da je presrećan zbog osvajanja Kupa Srbije, prvog trofeja u njegovoj karijeri, ali i podsetio da vremena za slavlje nema zbog nastavka borbe za titulu nacionalnog šampiona.

-Prvi moj trofej u karijeri, nadam se da je samo jedan u nizu. Prelep je osećaj kada stigne ovakva nagrada za sav trud koji smo uložili. Ima vremena za slavlje… Očekuje nas još posla u prvenstvu i na kraju ćemo da sumiramo utiske – kazao je Vilotić.

Povezana vest:  ODIGRANO ČETVRTO KOLO ZLATNE LIGE U FUTSALU, Pobede Sapiensa i Energoprojekta

Odlučujuću utakmicu u Super ligi Srbije crveno-beli će igrati već za vikend, kada će gostovati lideru Partizanu i pokušati da pobedom preuzmu čelo tabele.

-Nema opuštanja. Uzeli smo jedan pehar što jeste bio cilj, međutim imamo izuzetno tešku utakmicu za drugi trofej i pokušaćemo da stignemo i do njega. Posle pobede u finalu dobili smo samopouzdanje – rekao je 23-godišnji štoper.

Vilotić je najavio i potpuno agresivnu Zvezdu na stadionu Partizana, iako je priznao da je blaga prednost na strani crno-belih.

Povezana vest:  Golman Lopez novi član Milana

-Partizan gaji taj stil igre u kome se igra do noge, traži se rupa u protivničkim linijama. Ne bih da izdvajam pojedince, oni su jak kolektiv što su i pokazali ove sezone u kojoj još nisu pretrpeli poraz. Podigli su mnogo formu u odnosu na početak prolećnog dela sezone i mala prednost je na njihovoj strani – ocenio je Vilotić.

Večiti derbi Zvezde i Partizana zakazan je za subotu od 18.30, ali su crveno-beli zbog učešcća u sinoćnjem finalu Kupa i pobede nad Vojvodinom od 3:0 već dva puta tražili da se meč odloži za dan i igra u nedelju. Takvi apeli za sada nisu dali rezultata.

Povezana vest:  Antonini: Berluskoni nas inspirisao da pobedimo Juventus

-Stav rukovodstva Zvezde je da bi odlaganje utakmice bilo potpuno normalno s obzirom na to kada se igralo finale Kupa i da to uopšte ne bi remetilo regularnost takmičenja. Nismo, ipak, naišli na razumevanje – kazao je portparol Zvezde Marko Nikolovski.

Rukovodstvo Super lige nije za sada komentarisalo drugi zahtev Zvezde pošto su trenutno u toku sastanci upravo o večitom derbiju.