marko nikolic kzn jul 2014 (1)

Nikolić: Kažnjeni za greške,odlučilo isključenje Trajkovića

Trener fudbalera Partizan Marko Nikolić rekao je posle večerasnjeg remija sa Ludogorecom (2:2) da je isključenje Branislava Trajkovića odlučilo ko će otići u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.
-Nema mnogo toga pametnog da se kaže u analizi. Konfuzno smo počeli meč, surovo smo kaznjeni sa dva gola. Fenomenalno smo se vratili u igru, nekoliko šansi, pa dva gola. Sve je bilo na našoj strani, a bez dileme detalj koji je odlučio utakmicu je Trajkovićevo isključenje – izjavio je Nikolić na konferenciji za medije posle meča.
On je naglasio da ne postoji nikakvo opravdanje za potez Trajkovića, koji je pred kraj poluvremena udario protivničkog igrača i zaradio direktan crveni karton.
-U Partizanu se to dešavalo i ranije. Ipak, tolerancija za tako nešto ne može da postoji – kazao je Nikolić.
Partizan je ispao, pošto je prva utakmica u Bugarskoj prošle nedelje završena bez golova.
-Nemam šta da zamerim igračima. Nadljudskim naporima izneli smo tih 55 minuta sa igračem manje. Čak i u drugom poluvremenu bili smo sigurni da nećemo primiti gol, a imali smo i tri šanse. Takođe, nismo imali ni sreće da ovi momci dobiju zasluženu nagradu. Ispali smo, iako nismo bili poraženi u tom dvomeču. Zaslužili smo vise – istakao je trener crno- belih.
Nikolić je dodao da mu je žao publike i navijača, ali je podsetio da crno-bele sada očekuje novi evropski dvomeč, odnosno „utešna nagrada“ u vidu nastupa u baražu za Ligu Evrope.
-Imamo još jednu šansu da napravimo podvig, jer igrači rade u ovakvim uslovima. Ništa neće moća da promeni takvo moje mišljenje – zaključio je Nikolić.
Trajković posle utakmice nije želeo da komentariše nepromišljeno isključenje na izuzetno značajnom meču.
Žreb plej-ofa za plasman u Ligu Evrope biće održan se u petak u sedištu UEFA u Nionu.

Povezana vest:  Barselona i Real najpraćeniji sportski klubovi na facebooku