uefa logo copy

Uefa odbila žalbu Legije, Seltik u plej-ofu

Evropska fudbalska unija (Uefa) odbila je danas žalbu Legije iz Varšave, koja je eliminisana iz plej-ofa za grupnu fazu Lige šampiona jer je u tim uvrstila suspendovanog igrača. Nakon što je Uefa odbila žalbu, Legija može hitno da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), pre nego što počnu prve utakmice plej-ofa za grupnu fazu Lige šampiona. 
Legija je posle dvomeča u trećem kolu kvalifijacija za Ligu šampiona pobedila Seltik ukupnim rezultatom 6:1 (4:1, 2:0), ali je revanš utakmica u Glazgovu poništena, jer je poljski klub u tim uvrstio suspendovanog fudbalera, pa je meč registrovan sa 3:0 za škotski tim. Seltik je tako prošao na osnovu pravila o postignutom broju golova u gostima. 
U revanš utakmici protiv Seltika, u 86. minutu u igru je ušao Bartoš Berezinski. On je prošle sezone dobio tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u utakmici protiv Apolona u Ligi Evropa. 
Berezinski nije igrao u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Sent Patrika i u prvoj utakmici protiv Seltika, ali je klub trebalo da ga registruje za to takmičenje kako bi počela da teče suspenzija. 
Mesto Legije u plej-ofu zauzeo je Seltik, koji će igrati protiv Maribora za mesto u grupnoj fazi. Prema pravilima Uefe, utakmica se „registruje službenim rezultatom“, ako je suspendovani fudbaler u ekipi. 

Povezana vest:  Injesta: Jednog dana vidim se na Gvardiolinom mestu