marko nikolic kzn jul 2014 (3)

Nikolić: Jedinstvo koje imamo da pokažemo i na terenu

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je ponosan na jedinstvo u ekipi pokazano prethodnih dana u teškoj finansijskoj situaciji koja potresa klub i dodao da od igrača očekuje isti takav odnos na terenu protiv Radničkog iz Niša.
-Ponosan sam što niko od igrača nije zatražio raskid ugovora jer su lojalni Partizanu i armiji navijača. Kao i u drugim ekipima susreću se sa mnogo problema, nosili su bez pogovora veliki teret, a sada pošto su rekli sve što ih je mučilo imaju neku vrstu rasterećenja – istakao je Nikolić na konferenciji za medije u Humskoj.
Crno-beli sju utorak odbili da treniraju pošto nisu dobili nijednu platu od aprila, a nakon pregovora sa Upravom i obećanja da će dobiti novac vratili su se svakodnevnim obavezama i pripremama za duel na Čairu.
-Tim je pokazao jedinstvo, doduše, sada imamo obavezu više jer moramo odlučnosti i preciznost koju smo pokazali van terena da prenesemo i tamo gde je naše radno mesto – naveo je Nikolić.
Crno-beli na prethodnom gostovanju u Nišu nisu uspeli da ostvare trijumf, što svakako dodatno poziva na oprez.
-Očekujem pravi fudbalski ambijent i 15.000 ljudi na stadionu. Radnički je jedna od najiskusnijih ekipa u ligi, sa odličnim trenerom i čeka nas težak izazov koji ćemo verujem rešiti na pravi način – istakao je trener crno-belih.
U ekipu se vraća Darko Brašanac, koji je odradio suspenziju protiv Voždovca, a zbog problema sa povredama pod znakom pitanja su Andrija Živković i Danilo Pantić.
-Dobro je što novajlije Nenad Marinković i Ivan Petrović imaju pravo nastupa, ali je njoihova fizička sprema još uvek nije na potrebnom nivou za ozbiljnu minutažu – poručio je Nikolić.
Na pitanje šta se dešava sa statusom Branislava Trajkovića, na koga posle crvenog kartona protiv Ludogoreca više ne računa, Nikolić je rekao:
-Ne znam do kraja kakva je situacija, ali znam da se traže rešenja. Verujem da će u narednih desetak dana sve biti jasno – zaključio je Nikolić.
Utakmica drugog kola Superlige između Radničkog iz Niša i Partizana igra se sutra od 19 sati na Čairu.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati subotnjih mečeva 5. kola Primere i tabela