Antonio Conte Juventus

Konteov ugovor sa Pumom moguć sukob interesa

Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte zaradiće više novca nego bilo koji selektor „azura“ pre njega zahvaljujući ugovoru s proizvođačem sportske opreme Pumom, što je dovelo do pitanja o mogućem sukobu interesa, preneli su danas italijanski mediji. 
Bivši trener Juventusa je juče imenovan za novog selektora Italije I potpisao je dvogodišnji ugovor s Fudbalskim savezom. On će godišnje primati 3,2 miliona evra, a više od polovine te sume plaćaće Puma. Konte može da zaradi i više novca zahvaljujući bonusima koje će dobiti ako se ekipa kvalifikuje na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i ako se na rang listi Svetske fudbalske federacije (Fifa) popne među osam najboljih ekipa. Italija trenutno zauzima 14. mesto. 
On će u utorak održati konferenciju za novinare, tokom koje će biti otkriveni detalji o njegovoj plati, što veoma interesuje medije u Italiji. Uloga Pume u dovođenju Kontea na mesto selektora je prvi takav dogovor u Italiji, a mnogi kritičari tog dogovora strahuju da je sponzor stekao mnogo moći u odlučivanju. 
Većina italijanskih medija je komentarišući dolazak Kontea upitala da li u dogovoru ima sukoba interesa. List Republika je upitao kako će se Konte ponašati sa igračima koji imaju ugovor sa istim sponzorom i ko će odlučivati kada dođe do nastavka saradnje sa igračem. 
-Sport je uvek bio povezivan sa pitanjima etike… Ali, ovog leta italijanski fudbal mora da se suočava s mešanjem, stvarnim ili mogućim, komercijalnih interesa – navela je Stampa. 
Taj list istakao je da bi trener koga plaća sponzor, „mogao da favorizuje sportistu koji ima istog sponzora, umesto onog koga sponzoriše neka druga kompanija“. 

Povezana vest:  Arsenal u 98. minutu do pobede protiv Barnlija