luis van gal-pressVan Gal: Igračima će biti uništeno samopouzdanje

Novi trener Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je da će njegovim igracima biti „uništeno“ samopouzdanje posle današnjeg poraza u prvom kolu Premijer lige protiv Svonsija.
Mančester junajted, koji je pobedio u svih šest prijateljskih utakmica tokom priprema, izgubio je danas na Old Trafordu od Svonsija sa 1:2, na početku engleskog prvenstva.
-Kada tokom priprema pobedite u svakoj utakmici, a zatim izgubite prvu zvaničnu utakmicu – ne može biti gore. Izgradili smo veliko sampouzdanje, koje će biti uništeno zbog ovog poraza – rekao je Van Gal, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
Svonsi je prvi put u svojoj istoriji u prvenstvenoj utakmici pobedio na Old Trafordu, a Junajted je izgubio na svom terenu u prvom kolu šampionata prvi put posle 42 godine, kada je pobedio Ipsvič sa 3:2.
Van Gal je rekao da neće zbog današnjeg poraza tražiti nove igrače na tržištu, već da je o tome razmišljao i pre početka Premijer lige.
-Da, trebaju mi novi igrači, ali o tome sam razmišljao i pre ove utakmice. Isto sam mislio i kada smo igrali u SAD. Znam na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Znao sam koliko veliki posao me čeka. Naše pobede na pripremama su uvećale očekivanja – rekao je on.
-U prvom poluvremenu sam video da su moji igrači veoma nervozni i da prave pogrešne izbore. Igrači moraju da se naviknu na velika očekivanja jer igraju u Mančester junajtedu i moraju da se nose s pritiskom. Naravno, veoma sam razočaran zbog poraza, zbog igrača I navijača, sebe i mojih pomoćnika. Ali moramo da shvatimo da je ovo samo jedna od mnogih utakmica i niko sada nije šampion. Titula se osvaja u maju – dodao je Van Gal.

Povezana vest:  Barselona sprema doživotni ugovor za Mesija