Jose Mourinho Chelsea Press Conference

Murinjo: Znam gde Fabregas može najviše da pruži

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da mu je drago što je Sesk Fabregas imao odličan debi u dresu londonskog kluba i dodao da u Barseloni nije pružao najbolje partije zato što nije igrao na svojoj poziciji.
Španski reprezentativac stigao je u Čelsi u transferu vrednom 30 miliona funti, a na sinoćjem debiju protiv Barnlija (3:1) upisao je dva asistencije, od kojih je ona za pogodak Andrea Šurlea bila maestralna.
-U prelaznom roku smo imali jasne želje i znali smo šta nam je potrebno. Kada želite da dovede igrača koji je prvi izbor, retko kada ćete pogrešiti. Fabregas je bio naš prioritet i srećan sam što smo ga doveli. On u Barseloni nije igrao na svojoj poziciji, igrao je po boku, glumio „lažnu devetku“, ali ja tačno znam gde on pruža najbolje partije – rekao je Murinjo za Skaj Sports.
Fabregas je ponikao u Barseloni, sa 16 godina je prešao u Arsenal gde je postao kapiten, ali se 2012. godine vratio u katalonski klub za koji je odigrao 151utakmicu i postigao 42 gola.
Sa Barselonom je osvojio titulu u Primeri, nacionalni kup, dva Superkupa Španije, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo. Za reprezentaciju Španije odigrao je 91 meč i postigao 13 golova.

Povezana vest:  Poljski navijači skandirali “Ovo je Srbija” u Sarajevu