marko nikolic kzn jul 2014 (2)Nikolić: Zadovoljan pobedom, ne i rezultatom

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je posle utakmice sa Neftčijem iz Azerbejdžana da je zadovoljan pobedom, ali ne i rezultatom.
Crno-beli su večeras u Humskoj savladali goste iz Bakua posle preokreta sa 3:2, u prvom meču baraža za Ligu Evrope.
-Definitnivno igramo zanimljiv fudbal na našem stadionu poslednjih mesec dana. A sad malo ozbiljno, ne znam šta je razlog nervozi u prvih 20 minuta na svakom meču kod kuće. Ne možemo čak ni loptu da pogodimo u tom periodu, da li je to zbog prevelikih očekivanja ili pritiska sa tribina – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.
On je dodao da je njegov tim, s druge strane, pokazao „neviđeni karakter“.
-Posle 0:2 došli smo do preokreta, što je potpuno netipično za srpski fudbal. Zadovoljan sam pobedom, ali ne i rezultatom. Primili smo glupe golove u situacijama u kojima bi trebalo da budemi najjači. Sve u svemu, sada sam još veći optimista nego pre ovog meča i smatram da ćemo proći u grupnu fazu Lige Evrope – kazao je Nikolić.
Crno-bele čeka teško gostovanje u Bakuu, međutim, mogli bi do cilja ukoliko sačuvaju prednost ili barem jednom zatresu mrežu bivšeg golmana Crvene zvezde Saše Stamenkovića.
-Ako gledamo tradiciju, Partizan je poslednjih godina uvek prolazio dalje kada je revanše igrao u gostima. Nismo gubili nadu kod 0:2, igrači dobro rade svoj posao, uprkos svim stvarima koje ih okružuju sa strane – zaključio je Nikolić.
Trener Neftčija Bujukaga Hadžijev rekao je da je i pre meča tvrdio kako će odluka o konačnom pobedniku pasti u revanšu.
-Čestitam Partizanu, na kraju je bio bolji. Nismo uspeli da sačuvamo vođstvo od 2:0, ali ne treba zaboravti da su nam nedostajali igrači koji će biti spremni za revanš. Golman Stamenklović nije bio na visini zadatka. Nije bio siguran, mislim da je atmosfera na stadionu negativno uticala na njegovu partiju – zaključio je Hadžijev.
Revanš susret između Partizana i Neftčija igra se za sedam dana u Bakuu.

Povezana vest:  Bekam ambasador kineske Superlige