reprezentacija_srbije_ekipa_marakanaEurosport: Srbija 12. favorit za osvajanje Mondijala

 

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na 12. mestu liste favorita za osvajanja šampionata sveta u Južnoj Africi od 11. juna do 11. jula, rezultati su ankete koju je organizovao Eurosport.

Prema mišljenju novinara Eurosporta koji prate fudbal, glavna snaga tima Radomira Antića je vezni igrač moskovskog CSKA Miloš Krasić, a veliko osveženje „beli orlovi“ imaće u sve boljem prvotimcu Kelna Zoranu Tošiću.

Povezana vest:  Lionel Mesi ostaje u Barseloni

Prvi favorit u Južnoj Africi biće petostruki prvak sveta Brazil, dok se velike šanse daju evropskim vladarima Špancima i preporođenim Holanđanima. Zanimljivo je da novinari Eurosporta vide reprezentaciju Engleske tek na šestom mestu, iza pomenutog trija, ali i selekcija Argentine i Italije.

Šanse Nemaca nakon izvesnog izostanka Renea Adlera, Simona Rolfsa i Kevina Kuranjija su sada umanjene, pa su „panveri“ sedmi, dok su se ispred Srbije još našli Francuska, Portugalija, SAD i Obala Slonovače.

Povezana vest:  Mesi, Ronaldo i Nejmar kandidati za Zlatnu loptu

Procenjuje se da najslabiji tim od učesnika Moniđala ima Novi Zeland, a među onima koji nemaju šta da traže u Južnoj Africi nalaze se Alžir, Honduras i Severna Koreja.

Od učesnika D grupe u kojoj se nalaze Srbija i Nemačka, Gana je na 14, a Australija na 18. mestu.