bajern hanover

Bajer Leverkuzen odneo bodove iz Dortmunda

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena savladali su u Dortmundu ekipu domaće Borusije sa 2:0, u preostaloj utakmici današnjeg programa 1. kola nemačke Bundes lige.
Gosti su priredili iznenađenje i odneli sva tri boda u susretu sa vicešampionom, a meč je obeležio Karim Belarabi, koji je postigao najbrži gol u istoriji Bundes lige.
On je mrežu golmana Langeraka zatresao već u devetoj sekundi, pa je za dve sekunde nadmašio dosadašnji rekord napadača minhenskog Bajerna, Brazilca Đovanea Elbera, koji je 31. januara 1998. godine na meču protiv Hamburgera postigao gol u 11. sekundi.
Uzalud su „milioneri“ pokušavali da u nastavku utakmice dođu barem do remija, u razočaravajućem izdanju nisu imali rešenja pred cvrstom protivničkom odbranom.
Bajer je odoleo pritiscima i slavio potpuno zasluženo, nakon što je u sudijskoj nadoknadi Kisling kaznio propuste domaćina i potvrdio uspeh.
U timu Borusije reprezentativac Srbije Miloš Jojić bio je starter i igrao je do 75. minuta, dok je oporavljeni defanzivac Neven Subotić presedeo na klupi.
Borusija Dortmund – Bajer Leverkuzen 0:2 (Belarabi 1, Kisling 90+5)
Odigrano ranije danas:
Ajntraht Frankfurt – Frajburg 1:0 (Seferović 15)
Hanover – Šalke 2:1 (Prib 67, Hoselu 70 – Huntelar 47)
Herta – Verder 2:2 (Šiber 16, 47 – Mulongoti 53, Di Santo 55)
Hofenhajm – Augsburg 2:0 (Salaj 33, Elunusi 35)
Keln – Hamburger 0:0
Odigranu juče: Bajern Minhen – Volfsburg 2:1.
U preostalim mečevima 1. kola sutra se sastaju Paderborn – Majnc i Borusija Menhengladbah – Štutgart.

Povezana vest:  Ferguson: Seks, droga i alkohol najveća opasnost za igrače