zvonko varga pom trener partizanaVarga: Ispunjen je plan u utakmici sa Donjim Sremom

Pomoćni trener Partizana Zvonko Varga rekao je da su njegovi fudbaleri potpuno ispunili plan u današnjoj pobedi nad Donjim Sremom.
-Imali smo dva cilja: da ostanemo na prvom mestu i da i dalje vodimo bitku, kao i da se što bolje spremimo za ono što nas čeka u četvrtak. Svesno smo odmarali Nikolu Drinčića, Danka Lazovića, Sašu Ilića i Nikolu Ninkovića – rekao je Varga novinarima.
Partizan je pobedio sa 3:0 i ostao na prvom mestu tabele posle trećeg kola, ali je večeras slabo igrao u prvom poluvremenu.
-Ispunili smo plan, mada možda nije tako izgledalo u prvih 30 minuta. Mučili smo se, nije bilo energije i dovoljno želje da se postigne taj gol, koji je ipak došao u 45. minutu i otvorio vrata pobedi. U drugom poluvremenu je bilo bolje i jedino pitanje je bilo sa kojom razlikom ćemo pobediti – rekao je Varga.
Ninković je posle meča sa Nefčijem u Ligi Evropa rekao da je jedan deo navijača „dresiran“ i da dolazi na stadion da „laje“, tako da su novinari tražili od Varge da razjasni da li je bio „svesno odmaran“, ili je bio možda kažnjen zbog toga.
-Ima i jednog i drugog da budem iskren, ali takav je dogovor bio I mislim da će mu ova pauza koristiti. Naravno, u konkurenciji je za sastav za Nefči – rekao je Varga.
Partizan u četvrtak u Bakuu igra revanš meč baraža sa Nefčijem.
Trener Donjeg Srema Nenad Vanić ocenio je da je rezultat previsok.
-Jedino rezultatom ne mogu da budem zadovoljan, jer mislim da je previsok. Partizan posle trećeg gola imao još neke šanse za 4:0, ali to bi već bilo katastrofalno za nas. Neću da kažem da je prvi gol odlučio, ali je okrenuo tok utakmice. Do 46. minuta smo imali aktivan rezultat, a posle tog gola igrači su bili deprimirani I trebalo im je vremena da se vrate – rekao je Vanić.

Povezana vest:  Verati definitivno ne igra protiv Hrvatske

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES