radovan curcic kzs feb 2013 (2)

Ćurčić: Ne žalim za igračima, A selekcija je prioritet

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da ne žali zbog činjenice da neće moći da računa na petoricu igrača u presudnim utakmicama protiv Italije i Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj, pošto su rezultati najjačeg nacionalnog tima prioritet.
Ćurčić na gostovanjima u Italiji i Irskoj neće imati na raspolaganju Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića, Matiju Nastasića, Miloša Jojića i Filipa Đuričića, pošto će se oni naći na spisku novog selektora A reprezentacije Dika Advokata za prijateljski meč protiv Francuske.
-Oduvek sam govorio da je A selekcija prioritet. Bitnije je da se kvalifikuje naš najjači tim, ali isto tako je mlada reprezentacija važna. Ovi igrači su pripremljeni i spremni da se iz Italije vrate sa pozitivnim rezultatom. Selektor Advokat je skoro preuzeo tim i želi da vidi sve igrače. Ostaje otvoreno pitanje da li će nam se priključiti posle meča sa Francuskom, ali pitanje je koliko mogu da pomognu – rekao je Ćurčić na konferenciji za medije u Fudbalskom savezu Srbije.
On je dodao da je imao dosta problema oko sastavljanja spiska zbog povreda, dok je za meč sa Italijom suspendovan kapiten Marko Petković. 
-Petorica igrača su u najjačem timu, a Spajić i Vitas su povređeni. Evidentno je da imamo dosta problema u odbrani zbog otkaza. Pred nama je veliki posao, ali ne sumnjam da će ovi momci dati sve od sebe kako bi napravili dobar rezultat u Italiji i Irskoj koji bi nas odveo u baraž – naveo je Ćurčić.
Srbija se nalazi na prvom mestu sa 13 bodova u kvalifikacionoj grupi za EP u Češkoj 2015. godine, a plasman u baraž im garantuje pobeda nad Italijom.
-Italija ima dobar tim, disciplinovani su i među nama nema nepoznanica. Želim da vidim njihov spisak i da li će igrati Domeniko Berardi, pošto je imao problema sa povredom. Oni su pod većim pritiskom jer ih samo pobeda održava u životu – zaključio je Ćurćić.
Srbija će prvi meč protiv Italije odigrati 5. septembra u Peskari od 21 sat, dok je četiri dana kasnije na programu utakmica protiv Severne Irske u Portdaunu od 17 časova.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Partizan dočekuje OFK Beograd, Zvezda gost Jagodine