dragan_mrdja_reprezentacija_fkvosa28. KOLO JELEN SUPER LIGE

Rad pobedio Vojvodinu, na ostalim mečevima bez pobednika

 

Borba za opstanak u Super ligi Srbije, kao i trka za treće mesto na tabeli i izlazak na evropsku scenu, biće odlučene tek u finišu sezone, pošto su skoro sve utakmice 28. kola fudbalskog prvenstva Srbije završene bez pobednika.

Pobedu u prvim mečevima 28. kola ostvario je samo Rad, koji je u Novom Sadu nadoknadio zaostatak od 0:2 i pobedio Vojvodinu sa 3:2.

Vojvodina je povela u 2. minutu pogotkom Dragana Mrđe, kome je to bio 17. gol u sezoni što ga čini najboljim strelcom Superlige. Mario Đurovski je već u 7. minutu vođstvo udvostručio na 2:0.

Povezana vest:  Blater: Korupcionaski skandal sramota za fudbal

Drugi najefikasniji igrač lige, napadač Rada Andrija Kaluđerović, postigao je u 16. minutu prvi gol za beogradski tim, svoj 15. u sezoni.

Janko Tumbasović je potom u 33. minutu nespretnom reakcijom i autogolom Radu doneo izjednačenje od 2:2, da bi za potpuni preokret bio zaslužan Marko Stanojević, koji je u 58. minutu postavio konačan rezultat preciznim šutem sa ivice kaznenog prostora.

OFK Beograd je igrao nerešeno na gostovanju kod Čukaričkog 0:0, ali nije izgubio treće mesto na tabeli, pošto je bez golova završen i duel četvrtoplasiranog Spartaka i Metalca u Subotici.

Povezana vest:  FIFA razgovara s fudbalskim zvaničnicma Srbije o Kosovu

Pobednika, ni golova, nije bilo ni u susretu BSK-a i Smedereva, dva tima kojima, uz Čukarički, Hajduk, Mladi Radnik i Napredak, najviše preti ispadanje iz Super lige. Takav ishod meča, ipak, više odgovara gostima iz Smedereva koji su zadržali četiri boda prednosti nad BSK-om i pet nad ostalim timovima u zoni ispadanja.

Napredak je na gostovanju Jagodini imao vođstvo od 1:0 i priliku da zahvaljujući golu Predraga Vujovića osvoji važne bodove. Milan Bojović, ipak, u 82. minutu ugasio je tu nadu Kruševljana.

Povezana vest:  Druga pobede Crvene zvezde u Crnoj Gori

Istim rezultatom, 1:1, završen je i duel Javora i čačanskog Borca u Ivanjici gde je domaći tim poveo u 23. minutu golom Stevana Račića. Strelac jedinog gola za Javor, međutim, u 62. minutu je isključen, što je Borcu olakšalo zadatak da izjednači golom Zorana Kostića u samom finišu.

Poslednju utakmicu kola sutra će u Kuli igrati Hajduk i Mladi Radnik, dva sada poslednjeplasirana tima Super lige.