fernando tores italija civil

Milan želeo Fernanda Toresa još 2004. godine

Direktor Milana Adrijano Galijani otkrio je danas da je 2004. pokušao da dovede španskog fudbalera Fernanda Toresa, koji je u klub stigao 10 godina kasnije. 
-Pokušali smo da ga dovedemo 2004. godine i nismo uspeli, ali bolje ikad nego nikad. Srećni smo što je ovde i sigurni smo da će se dobro pokazati – preneli su italijanski mediji Galijanijeve reči. 
Tores je u Milan došao na dvogodišnju pozajmicu iz Čelsija. On je karijeru počeo u Atletiko Madridu, odakle je prešao u Liverpul, da bi potom za tada rekordnu sumu otišao u londonski klub. 
On je rekao da je privilegovan što je potpisao za Milan. 
-Sve se desilo tako brzo. Ne treba da odete u muzej da biste shvatili koliko je Milan veliki klub. Ima mnogo trofeja tako da je velika cast i privilegija da budem ovde – rekao je Tores. 
Španac je dodao da za trenera Čelsija Žozea Morinja ima samo reči hvale, kao i da je mnogo naučio od portugalskog stručnjaka. 
-S njim sam imao profesionalni odnos, naučio sam mnogo. Poželeo mi je sreću kada sam mu rekao da idem u Milan, i ja njemu sve najbolje – naveo je španski napadač. 
Tores je kazao da se upoznao sa predsednikom Milana Silvijom Berluskonijem. 
-Sreli smo se i razgovarali o mnogo čemu. Poželeo mi je dobrodošlicu, bio je srećan što me vidi u klubu – kazao je Tores. 
Tores će 14. septembra imati priliku da debituje u novom klubu, kada će Milan gostovati Parmi u drugom kolu Serije A. 

Povezana vest:  Juventus u problemima zbog povreda igrača