Aleksandar Kolarov Nike

Kolarov: Meč sa Francuskom nije prijateljski

Fudbaler Srbije Aleksandar Kolarov rekao je danas da predstojeći meč sa Francuskom neće biti prijateljski i istakao da je optimista kada je reč o plasmanu reprezentacije na Evropsko prvenstvo. 
-Ova utakmica ne sme da bude prijateljska za nas. Rezultat nam nije u prvom planu, ali sigurno nećemo izaći na teren da izgubimo, idemo da probamo da damo maksimum, a koliko će to biti dovoljno videćemo u nedelju posle utakmice – rekao je Kolarov na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi. 
Fudbaleri Srbije u nedelju u Beogradu igraju prijateljski meč s Francuskom. 
-Ne znam sa kakvim razmišljanjem dolaze Francuzi, ali obzirom da su ozbiljna reprezentacija ne verujem da će praviti bilo kakve kalkulacije, pokušaće iz tih utakmica koje imaju do Evropskog prvenstva da se na što bolji način spreme… Odigrali su korekno SP i imaju ekipu koja je dosta solidna u taktičkom smislu, svi su podređeni kolektivu – kazao je Kolarov. 
Kolarov, koji će u nedelju odigrati 50. meč u dresu reprezentacije, naveo je da Srbija ima dobar tim, odnosno „pravu reprezentaciju“. 
-Što se nas tiče, da bismo poleteli, prvo treba da budemo na zemlji, da vidimo gde smo i šta smo, da ne pravimo greške koje smo pravili u ranijim kvalifikacijama. Imamo jako dobar tim, mlad tim. Mislim da posle dugo godina imamo pravu reprezentaciju. Ne mislim po kvalitetu gde ko igra, nego mislim na teren, jer sve bolje funkcionišemo – rekao je Kolarov. 
U utakmici protiv Francuske debitovaće novi selektor Srbije, Holanđanin Dik Advokat. Novinare je zanimalo ima li razlike u načinu rada Advokata i bivšeg selektora Siniše Mihajlovića. 
-Imali smo juče sastanak gde nam je selektor objasnio šta on traži kada su u pitanju stvari u defanivi. Za sada je sve u redu, selektor svakim svojim gestom pokazuju da zna šta će tražiti od nas u svakom trenutku… Juče smo tek počeli, rano je reći koliko je razlika između bivšeg selektora i Advokata – rekao je fudbaler Čelsija Nemanja Matić. 
Meč sa Francuskom igra se u nedelju na stadionu Partizana od 20.45. Reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine igrati u Grupi I sa Portugalom, Danskom, Jermenijom i Albanijom. 
Takmičenje u kvalifikacijama Srbija počinje 11. oktobra protiv reprezentacije Jermenije u Jerevanu. 

Povezana vest:  Rodžers kažnjen sa 8.000 funti