138_derbi_slavlje_partizana_2POSLE 138. DERBIJA

Stanojević zadovoljan, Dostanić žali zbog primljenog gola

 

138_DERBI_diaraTrener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izrazio je zadovoljstvo zbog večerašnje pobede u 138. derbiju sa Crvenom zvezdom, dok je njegov kolega iz protivničkog tabora Ratko Dostanić žalio zbog naivno primljenog gola.

-Bila je ovo dobra utakmica, dobar derbi, dobra atmosfera… Ispunili smo očekivanja… Kontrolisali smo igru, kontrolisali Zvezdine kontre… Želeli smo pobedu i tako smo i postavili ekipu – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle pobede od 1:0.

Partizan je do pobede stigao potpuno zasluženo o čemu govori i činjenica da je Zvezdina najbolja šansa u stvari bila pad Kadua u kaznenom prostoru crno-belih. Stanojević nije želeo da govori o odluci sudije Boška Jovanetića da ne dosudi penal za Zvezdu.

Povezana vest:  Mursija izbačena u treću ligu zbog finansija

-Bilo je dosta pozitivnih stvari na ovoj utakmici i nepotrebno je spominjati nebitne detalje. Imali smo i mi neke sporne situacije – naveo je trener Partizana.

Novinare je zanimalo i kako se oseća Stanojević kao prvi trener koji bi mogao da Partizanu donese titulu prvaka bez da je ekipa vodila i posle jesenjeg dela sezone. Stanojević, koji je na klupi Partizana manje od mesec dana, nije želeo da komentariše tu mogućnost podsetivši da crno-belima još nedostaje dva boda za titulu.

Povezana vest:  Junajted slavio protiv Vest Bromviča

-To je sujeverje i uopšte se ne bavim tim. Nas čeka teška utakmica sa OFK 138_DERBI (8)Beogradom u četvrtak, kada ćemo pokušati da i definitivno osvojimo titulu – kazao je Stanojević.

Trener Zvezde Ratko Dostanić čestitao je Partizanu na pobedi.

-Prvo poluvreme smo igrali angažovano, iako smo pred kraj doživeli pad. U drugom smo sasvim dobro parirali Partizanu, ali smo naivno primili gol koji je rešio utakmicu – kazao je Dostanić i podsetio da je njegov tim pre samo tri dana igrao finale Kupa u kome je pobedio Vojvodinu.

Povezana vest:  Širer zapanjen odlaskom Endija Kerola iz Njukasla

-Dali smo sve od sebe, ali morali smo da u tri dana rešimo pitanje pobednika Kupa i osvajača titule. Da smo bili sveži možda bi bilo drugačije. Ne tražim, ipak, alibi. Činjenica je da na ovom nivou nismo smeli da primimo takav gol – dodao je.

Dostanić, takođe, nije želeo da komentariše start Krstajića nad Kaduom i zahtev crveno-belih da se pokaže na belu tačku.

-Ne bih to komentarisao. Vi novinari procenite šta je bilo – naveo je Dostanić.