Wesley SneijderGalatasaray

Snajder se požalio na ponašanje Intera prema njemu

Fudbaler Galatasaraja Vesli Snajder rekao je danas da je otišao iz Intera jer se nisu dobro ponašali prema njemu, a izneo je i da se nada da će „plavo-crni“ ove sezone osvojiti šampionsku titulu u Seriji A.
Snajder je u sezoni 2009/2010 osvojio sa Interom tri trofeja, prvenstvo, Kup i Ligu šampiona, ali uprava italijanskog kluba nije bila zadovoljna jer holandski fudbaler nije želeo da pristane na smanjenje plate.
On je januara prešao u Galatasaraj.
-Razmišljao sam o vremenu provedenom u Interu i shvatio sam da je ekipa koja je osvojila ‘triplu’ krunu rastvorena za nekoliko sezona. U Interu me nisu dobro tretirali, a reč je o pojedinim direktorima. Volim Inter i želim mu sve najbolje, takođe i navijačima – rekao je Snajder za list Gazeta delo Sport.
-Nadam se da će Inter osvojiti skudeto. Juventus je osvojio mnogo trofeja a Roma je u naletu. Klubovi iz Milana su navikli na uspeh, ali sada je situacija teža za Inter – dodao je 30-godišnji fudbaler.
Snajder je istakao da je uživao radeći sa trenerom Žozeom Morinjom, koji sada predvodi Čelsi.
-Morinjo je broj jedan. Niko nije kao on. Nikada ne bih odbio Čelsi, ali sada sam vrlo zadovoljan u Turskoj – rekao je Snajder.
Snajderov ugovor sa Galatasarajem ističe u junu 2016. godine. Pored Intera i Galatasaraja, Snajder je igrao za Ajaks i Real Madrid. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 105 utakmica, postigao 27 golova i osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi i treće mesto ovoga leta u Brazilu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H, Stanojević: Velika škola za nas