tosic kuzmanovic ljajic pressZoran Tošić: Advokat želi da popravi igru u odbrani
 
Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić rekao je da novi selektor Dik Advokat nema mnogo zamerki na igru nacionalnog tima u napadu, već želi da ispravi pojedine stvari u fazi odbrane.
Najbolji fudbaleri Srbije pripremaju se u Sportskom centru u Staroj Pazovi za prijateljsku utakmicu protiv Francuske u nedelju.
-Odbranu državnog tima ne čine samo poslednja četiri fudbalera u zadnjoj liniji. Svaki igrač mora da izvršava obaveze i u fazi kada protivnik ima loptu. Ako iz igre ispadne samo jedan od nas, ostali mogu da imaju problema – objasnio je Tošić želje novog selektora.
Tošić je naveo da on i siagrači nisu dugo sa Advokatom i da još ne mogu da steknu poseban utisak o njegovom radu, osim što su se uverili u to da želi više odgovornosti u odbrani.
-Svaki od nas je, međutim, shvatio da radimo sa iskusnim trenerom, koji ima jasne vizije. Dobio sam utisak da je veoma pozitivan čovek i da nas polako uvodi u ono što želi da napravi od nas – kazao je Tošić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Prvotimac moskovskog CSKA naglasio je da je Francuska ozbiljan rival i da će predstojeća utakmica dati pravu sliku o trenutnim mogućnostima srpske reprezentacije.
-Možda je bilo bolje da smo pre ovog meča imali nekog slabijeg rivala, ali tada ne bi imali potpunu sliku o našim vrednostima. Dobro je što igramo na svom terenu i pred svojom publikom. To nam daje samopouzdanje. Meni je drago što ćemo igrati protiv jakog rivala. Za igrače nema boljeg testa, nego kada igra protiv sebi ravnih ili boljih, zato se radujem predstojećem meču – rekao je Tošić.
Iskusni fudbaler, koji je u nacionalnom dresu odigrao više od 50 utakmica, smatra da je reprezentacija Srbije dosta izgubila u prošlim kvalifikacijama.
-Sada su možda naša očekivanja prevelika. Iskusniji smo, bolje igramo i znamo gde nam je mesto. Mnogi mladi u međuvremenu su stasali. Dobro bi bilo da posle meča sa Francuskom startujemo u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo pobedama i osvojimo što više bodova. To bi nam dalo sigurnost i omogućilo da kasnije igramo mirnije – zaključio je Tošić.
Posle duže pauze u državni tim Srbije vratio se Zdravko Kuzmanović, koga je poziv Dika Advokata pomalo iznenadio, ali nije zatekao nespremnog.
-Odluku prethodnog selektora da me ne poziva u državni tim primio sam profesionalno. Sada sam se veoma obradovao pozivu i želim da se nametnem novom selektoru – rekao je Kuzmanović.
On se nada da je Advokat negde video njegove kvalitete i da ga je zbog toga vratio u reprezentaciju.
-Svaku odluku selektora, kao i ranije, primiću bez pogovora. Naravno da želim da budem starter protiv Francuske, ali ću mirno prihvatiti i svaku drugu opciju koju selektor bude izabrao – kazao je Kuzmanović.
Povratnik u reprezentaciju Srbije je i Adem Ljajić, koji kod prethodnog selektora nije mnogo igrao.
-Meni je drago da sam ponovo u državnom dresu. Posle nekoliko dana rada sa novim selektorom mogu reći da je jasno da hoće da nam prenese svoje bogato iskustvo. Na nama je da se priviknemo na Advokatov način rada i da sve njegove ideje sprovedemo na terenu. To je naša prva i osnovna obaveza – rekao je Ljajić.
Prijateljska utakmica između Srbije i Francuske igra se u nedelju od 20.45 sati na stadionu Partizana.
Povezana vest:  FSS: Ne možemo sami, potrebna pomoć državnih organa