neymar slavlje photo by FABRICE COFFRINI AFPNejmar kapiten reprezentacje Brazila

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga potvrdio je da će Nejmar nositi kapitensku traku na prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije.
Premda Nejmar ima samo 22 godine, Dunga je odlučio da ukaže poverenje napadaču Barselone i on će debitovati na toj dužnosti na meču koji je na programu u noći između petka i subote u Majamiju od tri sata po našem vremenu.
-Već je odlučeno, Nejmar će biti kapiten. On je igrač sa mnogo kvaliteta i iskustvom i pored toga što je mlad. Kapiten treba da postavi standarde za ostale – rekao je Dunga, a prenosi Goal.com
Sa predstojeće utakmice izostaće Tijago Silva, koji je nosio kapitensku traku dok je petostruke svetske šampiona predvodio Luis Felipe Skolari.
Susret u Majamiju biće prilika da se Kolumbija revanšira Brazilu za poraz u četvrtfinalu proteklog svetskog šampionata (2:1), a selektor Hose Pekerman uvrstio je u tim i Radamela Falkaaa, koji je propustio Mundijal zbog povrede.
To će, ujedno, biti prvi meč otkako je Pekerman produžio ugovor, kojim se obavezao da najbolje kolumbijske fudbalere vodi do 2018. godine.

Povezana vest:  Poketino: Agresivno protiv Arsenala svih 90 minuta