cesc fabregas

Fabregas: Ranije nisam mogao da zamislim sebe u Čelsiju

Fudbaler Čelsija Sesk Fabregas rekao je danas da se oseća pomalo čudno u tom klubu, jer je do pre tri godine bio kapiten drugog londonskog velikana, Arsenala.
-Da mi je neko pre pet godina rekao da ću igrati za Čelsi, ne bih mu verovao. Ipak, u životu se sve menja – rekao je Fabregas za španski El Pais.
On je krajem juna prešao iz Barselone u Čelsi.
-Naravno da sam razmislio kakva bi mogla da bude reakcija navijača Arsenala. Povratak na Emirejts za mene će biti poseban trenutak. Ne zaboravite da sam igrao za Arsenal u finalu Lige šampiona protiv Barselone. Tada sam uradio sve da dobijemo, iako navijam za Barselonu od malih nogu. Verujem da će navijači Arsenala i sada razumeti moj stav. U stvari, uopšte ne sumnjam da će tako i biti – kazao je Fabregas.
On je pojasnio i kako je došlo do toga da napusti Barselonu, tim u čijim mlađim kategorijama je i počeo da trenira fudbal, pre nego što je 2003. obukao dres Arsenala.
-O odlasku iz Barselone počeo sam da razmišljam prošle sezone posle poraza u finalu Kupa kralja. Nedelju dana uoči početka Mundijala javio sam se sportskom direktoru Zubizareti iz Londona i, čini mi se, da je i njemu laknulo kad sam mu rekao da hoću da idem. Obe strane su bile zadovoljne – naveo je vezista.
Fabregas je naveo da je od svog menadžera zatražio da mu pronađe ekipu i da mu se Čelsi dopao zbog povratka u London.
-Najbolje sam igrao u Londonu. Jednostavno, nije bilo boljeg način da se reši novonastala situacija. Razgovarao sam sa Murinjom i on je mi kazao sve ono što sam želeo da čujem. Osetio sam da me ceni i da ću biti deo nečeg važnog – objasnio je Fabregas.
On je dodao da je ponosan što je u prethodne tri sezone za Barselonu odigrao 150 utakmica i postigao 42 gola.
-Pamtiću samo dobre stvari. Mogao sam bolje, ali i gore. U svakom slučaju, ostvario mi se san, zaigrao sam u prvom timu na Nou Kampu. Nisam mogao da završim karijeru, a da ne zaigram u Barseloni – zaključio je Fabregas.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Rezultati večerasnjih utakmica Liga Evrope