FSS logoSrbija u baražu za EP u Češkoj
 
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Portdaunu Severnu Irsku sa 4:1, u utakmici poslednjeg kola u Grupi devet, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj i plasirala se u baraž za to takmičenje.
Osim pobede u Portdaunu, Srbija je došla do baraža zahvaljujući drugim rezultatima u drugim grupama – Švedska je pobedila Tursku sa 4:3 i to golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, Grčka je pobedila Poljsku sa 3:1, a Španija i Austrija odigrale su nerešeno 1:1.
Plasman u baraž obezbedili su pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije, a Srbija je zauzela poslednje, četvrto mesto.
Dvostruki strelac u Portdaunu u srpskom timu bio je Slavoljub Srnić, koji je pogodio mrežu u 36. i 56. minutu, a golove su postigli još Aleksandar Pešić u 34. i Filip Kostić u 58. minutu. Jedini gol za Severnu Irsku postigao je Rajan Brobel u 67. minutu.
Direktan plasman u baraž obezbedili su Engleska, Danska, Slovačka, Španija, Hrvatska, Nemačka, Švedska, Portugal, Italija i Francuska, kao i najbolje drugoplasirane Ukrajina, Holandija, Island i Srbija.
Povezana vest:  Tevez odbio unosnu ponudu Juventusa