Krespo: Smešno je porediti Mesija i Maradonu

Bivši argentinski reprezentativac Ernan Krespo ocenio je smešnim stalno poređenje Lionela Mesija sa legendarnim Dijegom Maradonom.
Nekadašnji napadač Parme, Čelsija, Milana i Intera rekao je za Gazetu delo Sport da ne voli poređenja igrača iz različitih vremenskih perioda.
-To jednostavno nije fer, ne možete porediti igrače iz različitih epoha. Neki ljudi to neprestano rade, ali padaju u zamku i ne mogu da izdrže a da ne porede Mesija i Maradonu. To je smešno. Mesi jeste izuzetan, ali Maradonine sposobnosti jednostavno ne mogu da se opišu rečima – kazao je Krespo.
Argentinac, koji je najveći deo karijere proveo na Apeninima, ocenio je da italijanska Serija A zaostaje po kvalitetu za španskom Primerom i engleskom Premijer ligom.
-Pre 10 ili 15 godina svi najbolji igrači dolazili su u Italiju. Sada, recimo, Kristijano Ronaldo ili Mesi ni ne sanjaju da kroče ovde. To moramo da promenimo tako što ćemo da razvijamo talente, cilj Serije A je izvoz, a ne uvoz igrača i samo tako možemo da se vratimo na vrh za četiri godine. Ovo kažem kao usvojeni Italijan, ne kao Argentinac – poručio je Krespo, koji trenutno vodi mlade fudbalere u Parmi.
Svojevremeno jedan od najboljih evropskih napadača odigrao je za nacionalnu reprezentaciju Argentine 64 utakmice i postigao 35 golova.

Povezana vest:  Princ Ali: Pravi potez Blatera