cabi alonso promocija

Bajern i Siti derbijem otvaraju Ligu šampiona

Fudbaleri petostrukog prvaka Evrope Bajerna takmičenje u Ligi šampiona ove sezone počeće derbi utakmicom na svom terenu protiv engleskog Mančester Sitija.
-Siti je jedan od 10 najboljih klubova u Evropi. Ipak, naš cilj je jasan, a to je pobeda – poručio je novajlija u timu Bajerna Ćabi Alonso.
On će na sutrašnjoj utakmici u Minhenu debitovati za Bajern u Ligi šampiona. Bavarci su u prošlom kolu Bundeslige kod kuće savladali Štutgart sa 2:0, dok je Siti u Premijer ligi remizirao sa Arsenalom (2:2).
Očekuje se da u timu Sitija zaigra zamenik kapitena reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.
U drugoj utakmici E grupe italijanska Roma ugostiće šampiona Rusije, CSKA iz Moskve za koji igra srpski internacionalac Zoran Tošić.
Ekipa Barselone u F grupi dočekaće kiparski Apoel i u tom meču je apsolutni favorit. Katalonci su u prva tri kola Primere zabeležili rutinske pobede pod vođstvom novog trenera Luisa Enrikea.
Drugi duel ove grupe biće odigran u Amsterdamu, gde će holandski Ajaks ugostiti ekipu Pari Sen Žermena.
U jednom od derbija prvog kola aktuelni lider Premijer lige Čelsi dočekaće u Londonu nemački Šalke, gde će umesto prvobitno najavljenog srpskog sudije Milorada Mažića pravdu deliti Hrvat Ivan Bebek.
-Moramo da budemo oprezni protiv Šalkea. Radi se o veoma dobroj ekipi. Dok sam bio član Marseja igrao sam protiv Šalkea. Važno mi je što mogu ponovo da budem deo takmičenja kao što je Liga šampiona – izjavio je fudbaler Čelsija Loik Remi.
Slovenački Maribor igra u LŠ prvi put od 1999. godine, a sutra će na svom terenu odmeriti snage sa još jednim povratnikom u elitno takmičenje, lisabonskim Sportingom.
Portugalski Porto će u utakmici H grupe ugostiti beloruski Bate Borisov, dok će Atletik Bilbao biti domaćin ukrajinskom Šahtjoru.
Parovi prvog kola:
Grupa E:
Roma – CSKA Moskva (20.45)
Bajern – Mančester Siti (20.45)
Grupa F:
Barselona – Apoel (20.45)
Ajaks – Pari Sen Žermen (20.45)
Grupa G:
Čelsi – Šalke (20.45)
Maribor – Sporting (20.45)
Grupa H: 
Porto – Bate Borisov (20.45)
Atletik Bilbao – Šahtjor (20.45)

Povezana vest:  Esijen se vraća na teren