Gareth Bale

LIGA ŠAMPIONA

Grupa B: Real ubedljiv, Liverpul pobedio Ludogorec

Fudbaleri Real Madrida ubedljivo su danas pobedili Bazel sa 5:1, dok je Liverpul sa 2:1 savladao Ludogorec, u utakmicama prvog kola Grupe B Lige šampiona. Real je u Madridu počeo agresivno poveo sa 4:0 autogolom Mareka Suhija u 14. i pogocima Gereta Bejla u 30, Kristijana Ronalda u 31. I Hamesa Rodrigesa u 37. minutu. 
Bazel je smanjio na 4:1 preko Derlisa Gonsalesa u 38, ali je Karim Benzema pogotkom u 79. minuta postavio konačan rezultat. Liverpul je na svom terenu imao inicijativu protiv Ludogoreca i stvarao šanse, ali je odlično branio reprezentativac Kanade, nekadašnji golman Rada Milan Borjan. 
Ludogorec je sredinom drugog poluvremena pogodio stativu, a domaćin je iskoristio taj promašaj i poveo golom Marija Balotelija u 82. minutu. 
Ipak, Ludogorec je u prvom minutu sudijske nadoknade vremenaizjednačio pogotkom Danija Abaloa, ali je Borjan potom napravio  penal, koji je iskoristio Stiven Džerard i doneo tri boda svojoj ekipi. 
Real Madrid će u narednom kolu 1. oktobra gostovati Ludogorecu u Bugarskoj, dok će Bazel u Švajcarskoj igrati sa Liverpulom. 

Povezana vest:  Škotske sudije štrajkuju narednog vikenda