jelensuperliga logo

Zvezda protiv Novog Pazara, Partizan u Kragujevcu

Utakmicama šestog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, Crvena zvezda dočekuje Novi Pazar, a Partizan gostuje Radničkom u Kragujevcu. Crveno-beli su u prošlom kolu kiksnuli protiv Napretka u Kruševcu i sada zaostaju za liderom Partizanom. 
Taj duel obeležilo je isključenje trenera Zvezde Nenada Lalatovića i protesti crveno-belih zbog suđenja, a epilog svega su bile jučerašnje kazne koje je izrekao FŠ.
Lalatović je dobio tri meča suspenzije uslovno na godinu dana i moraće da plati 200.000 dinara.
Očekuje se da će crveno-beli sutra protiv Novog Pazara pokušati da poprave bled utisak iz Kruševca i ponovo se vrate na pobednički kolosek.
Ekipa Partizana igra dan kasnije u Kragujevcu, a taj meč dolazi dva dana nakon što su crno-beli u Ligi Evrope odigrali hrabro i osvojili bod u duelu sa londonskim Totenhemom.
Pitanje koliko su se izabranici Marka Nikolića potrošili na tom meču i da li će strateg Partizana „promešati“ karte u timu.
Crno-beli su u prošlom kolu savladali Čukarički, dok je Radnički bio bolji od Voždovca u gostima. 
Novosadska Vojvodina u stopu prati beogradske „večite“, a u ovom kolu očekuje je duel kod kuće protiv subotičkog Spartaka.
Jagodina je nedavno smenila Mladena Dodića i na njegovo mesto vratila Simu Krunića koji će sutra voditi ekipu protiv Napretka.
U malom beogradskom derbiju sastaće se OFK Beograd i Voždovac. „Romantičari“ su u prošlom kolu remizirali sa čačanskim Borcem, dok je Voždovac izgubio od Kragujevčana.
„Fenjeraš“ Radnički iz Niša dočekaće beogradski Rad u potrazi za prvim ovosezonskim bodovima, dok će Čukarički ugostiti ekipu Donjeg Srema.
Parovi šestog kola:
Subota:
OFK Beograd – Voždovac (15), Jagodina – Napredak (16), Mladost – Borac (16), Radnički Niš – Rad (16), Crvena zvezda – Novi Pazar (18), Čukarički – Donji Srem (19), Vojvodina – Spartak (19).
U nedelju od 16 sati igraju Radnički Kragujevac – Partizan.
TABELA: Partizan 15, Crvena zvezda 13, Vojvodina 12, Spartak 10, Čukarički 8, Borac 8, OFK Beograd 8, Rad 7, itd.

Povezana vest:  Skolari preuzeo brazilski Gremio