safet susic press Anadolu AgencySušić ostaje selektor reprezentacije BiH
 
Safet Sušić ostaje selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, epilog je vanredne sednice Izvršnog odbora nacionalnog saveza (FSBiH).
Nakon neočekivanog poraza od Kipra u Zenici (2:1), na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, spekulisalo se da bi Sušić mogao da bude smenjen, ali mu je danas, posle izveštaja o poslednjim dešavanjima unutar reprezentacije, ukazano poverenje do daljeg.
-Selektor Sušić se zadužuje da sa Tehničkim komitetom i tehničkim direktorom, kao i Odborom za posredovanje i savetovanje, definiše i predloži odgovarajući plan priprema za naredne utakmice, kao i mere koje treba preduzeti kako bi bio ostvaren konačan cilj A reprezentacije, plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj – navodi se u saopštenju FSBiH.
Susić je istakao da se ekipa mora dobro pripremiti za nastavak kvalifikacija i utakmice protiv Velsa i Belgije u oktobru.
-Ne sme da nam se ponovi igra kao protiv Kipra. Neće biti većih promena u ekipi, jer bi to značilo da izdvajamo krivce za poraz od Kiprana. Niko nije odigrao na željenom nivou i nadam se da se to više neće ponoviti. Atmosfera u ekipi je dobra, a što se tiče poraza od Kipra svi smo odgovorni, prvi ja – rekao je Sušić.
Reprezentacija BiH je pod vođstvom Sušića izborila istorijski plasman na prvenstvo sveta u Brazilu, gde nije prošla grupno takmičenje u konkurenciji Argentine, Nigerije i Irana.
Povezana vest:  Platini zabrinut zbog stanja fudbala u Evropi