nemanja vidic pozzVidić: Još se navikavam na suđenje i fudbal u Italiji

Fudbaler Intera Nemanja Vidić rekao je danas da mu je još uvek potrebno vremena kako bi se privikao na italijanski fudbal, ali i suđenje.
Nekadašnji reprezentativac Srbije vraća se u tim za sutrašnji meč protiv Palerma posle suspenzije zbog crvenog kartona, pošto je na utakmici protiv Udinezea sudiji Domeniku Doveriji apludirao nakon što je skrivio penal.
-Jako je bilo važno što smo pobedili prošlu utakmicu i nadam se da ćemo nastaviti sa trijumfima kako bi dobili još više na samopouzdanju. Još uvek se adaptiram na ovdašnji fudbal i učim o Italiji. Kada to kažem mislim i na sudije, iako mislim da imaju težak posao. Igrači stalno traže faulove i penale, a toga nema toliko u Engleskoj – rekao je Vidić na konferenciji za medije.
On je istakao da je cilj „neroazura“ ove sezone plasman među najbolje tri ekipe u Seriji A, kako bi izborili plasman u Ligu šampiona naredne godine.
-Najbitnije je da idemo od meča do meča, pa šta bude. Želeo bih da imamo dobru sezonu i da se završimo među prva tri mesta. Imamo ambicije i da osvojimo Skudeto, ali videćemo kako će se odvijati situacija – naveo je Vidić.
Vidić je uporedio trenera Intera Valtera Macarija sa nekadašnjim menadžerom Mančester Junajteda Aleksom Fergusonom.
-Obojica imaju sličan pristup igračima, pošto žele dobru atmosferu u ekipi. Imaju istu filozofiju fudbala i nikada im nije pojedinac iznad tima. Jedino je razlika u taktici, gde Macari forsira tim sa trojicom u poslednjoj liniji i još se privikavam na to. Očigledno je da daje rezultate – zaključio je Vidić.
Vidić je letos došao iz Mančester Junajteda u milanski tim kao slobodan igrač, a u karijeri je igrao još za Crvenu zvezdu i subotički i moskovski Spartak.
Za reprezentaciju Srbije odigrao je 56 utakmica i postigao dva gola.

Povezana vest:  Uz Zubizaretu iz Barselone otišao i Pujol