napredak cukNišlije do prve pobede u sezoni, Jagodina nastavlja lošu

Fudbaleri Radničkog iz Niša ostvarili su danas u šestom kolu Super lige Srbije prvu pobedu u sezoni, pošto su na svom stadionu savladali Rad sa 3:0.
Ekipa Jagodine, koja je tokom nedelje promenila trenera, odigrala je nerešeno 1:1 na svom terenu sa Napretkom iz Kruševca, a na utakmici u Lučanima između Mladosti i Borca, domaća ekipa slavila je sa 2:1.
Na stadionu Čair u Nišu Radnički je u potpunosti nadigrao beogradski Rad, koji je tokom celog meča uputio samo jedan udarac ka golu Aleksandra Kesića.
Strelci za Radnički bili su Vladimir Đilas u 53. minutu, Vladimir Đorđević u 75. i Pavle Popara u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.
Jagodina je uoči utakmice sa Napretkom promenila trenera, pa je umesto Mladena Dodića došao Simo Krunić. Ipak, „ćuranima“ promena šefa stručnog štaba nije donela mnogo, pošto su na svom terenu odigrali nerešeno sa Napretkom, koji je od 35. minuta imao igrača manje, nakon što je Nikola Trujić dobio crveni karton.
Jagodina je u 17. minutu povela golom Miloša Lepovića, međutim, domaćin nije uspeo da se odupre napadima gostiju, pa je bod Kruševljanima doneo Nemanja Jančić u 72.
U okršsaju „novih“ superligaša u Lučanima između Mladosti i Borca, bolja je bila domaća ekipa.
Golove za Mladost postigli su Patrik Eze Frajdej u 29. minutu i Igor Zonjić u 35, dok je strelac za Borac bio Dejan Đenić u 55.
Borac je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je Aleksandar Gojković u 89. dobio crveni karton.
Ranije danas OFK Beograd je sa 1:0 pobedio Voždovac.
Rezultati:
Mladost Lučani – Borac Čačak 2:1 (Frajdej 29, Zonjić 35 – Đenić 55)
Jagodina – Napredak 1:1 (Lepović 17 – Janičić 72)
Radnički Niš – Rad 3:0 (Đilas 55, Đorđević 75, Popara 90+3)
Odigrano ranije danas:
OFK Beograd – Voždovac 1:0 (Vuković 90+3 penal)
Od 18 sati igraju Crvena zvezda – Novi Pazar, a od 19 Čukarički – Donji Srem i Vojvodina – Spartak.
U poslednjoj utakmici sutra se sastaju Radnički Kragujevac – Partizan.
Tabela: Partizan 15 bodova, Crvena zvezda 13, Vojvodina 12, OFK Beograd 11, Spartak 10, Mladost 10, Čukarički 8, Borac 8, Novi Pazar 7, Rad 7, itd.

Povezana vest:  Balak želi da igra još dve godine