marko nikolic kzn jul 2014 (2)

Nikolić: Želimo da ostvarimo pet pobeda na pet gostovanja

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da zabeleži svih pet pobeda u predstojećih pet utakmica na gostovanjima i da će u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Bežanije sačuvati nekolicinu igrača.
-Jedno od pet gostovanja smo uspešno rešili u Kragujevcu, a sada nam sledi Bežanija u Kupu, u takmičenju u kojem u prvom ili drugom kolu
ume da bude ne jedno, nego više neprijatnih iznenađenja. To poziva na oprez, ali želimo da iz serije od pet gostovanja izađemo sa pet pobeda – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Fudbaleri Partizana sutra od 16 časova na stadionu Obilića na Vračaru igraju protiv Bežanije, utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije.
-Bežanija je klub koji izuzetno poštujem, stalan član Prve lige I nekadašnji član Super lige koji je umeo da bude izvor vrlo talentovanih igrača. Videćemo kakvo je zdravstveno stanje, ali mi za svaku utakmicu biramo najjači tim, što važi i za sutrašnji duel – rekao je Nikolić.
Utakmice sedmog kola Super lige Srbije na programu su za vikend, ali bi mogle da budu odložene ako se u Beogradu u nedelju bude održala Parada ponosa.
-Malo nam izbor tima komplikuje neizvesnost oko odigravanja prvenstvenog kola za vikend i to bi moglo da promeni ideju oko sastava. U Kupu ćemo pokusati da doguramo do završne faze, želimo da prođemo i budemo u žrebu za narednu rundu. Ali, u isto vreme i da sačuvamo neke igrače koji su roviti ili u teškom ritmu, prvenstveno u odbrani – rekao je Nikolić.
Upitan da li će napadač Beko Fofana biti u timu, Nikolić je rekao da on dobro radi, ali da ima žestoku konkurenciju u timu.
-On ima jedan objektivni hendikep jer ima izvanrednu konkurenciju na svojoj poziciji. (Petar) Škuletić i (Danko) Lazović su u izuzetnoj formi, igraju odlično kao tandem. To se odnosi i na (Nemanju) Kojića – rekao je Nikolić i dodao da će Kojić možda dobiti priliku da sutra zaigra.
Nikolić je istakao da je Nikola Drinčić protiv Radničkog dobio neprijatan udarac i da je njegov nastup neizvestan.
-Poznavajući Drinčića i to kakav je ratnik, mislim da će već
danas biti na treningu, ali videćemo da li će igrati sutra“, rekao je on.
Upitan da li je realnije da Partizan igra na proleće u Kupu Srbije ili Ligi Evropa, Nikolić je odgovorio da ništa nije nemoguće.
-U domaćem Kupu je realnije proleće, ali da bismo došli do velikih ciljeva, moramo da ih želimo. Nisu nemogući uspesi na sva tri fronta – rekao je on.
Partizan je želeo da u sedmom kolu Super lige zameni domaćinstvo sa OFK Beogradom, pošto se na njegovom stadionu menja travnata podloga, ali to nije odobreno. Nikolić je rekao da je to realna i očekivana odluka.

Povezana vest:  BARAŽ ZA EP 2012, Rezultati utakmica baraž mečeva