ZVEZDA-RADNICKI NIS 02Crvena zvezda pobedila Borac za osminu finala Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su večeras na domaćem terenu, u utakmici šesnaestine finala, savladali ekipu čačanskog Borca sa 1:0 (0:0).
Pred oko 4.000 gledalaca, gol odluke postigao je Đorđe Despotović u 50. minutu. Posle šuta Gavrića, golman Bajić odbio je loptu, koju je prihvatio Despotović i pogodio mrežu.
Trener crveno-belih Nenad Lalatović odlučio je da večeras izvede kombinovani sastav, pa su iz prve postave igrali samo Pavićević, Petković i Lazović.
U prvom poluvremenu domaćin nije blistao, ali je stvorio nekoliko povoljnih prilika. Gavrić je u 32. minutu propustio situaciju jedan na jedan sa Bajićem, koji je odbranio njegov udarac, a Petković je u završnici pogodio prečku.
Crvena zvezda je u nastavku zaigrala malo bolje i imala inicijativu, lepe šanse nisu iskoristili Rakić i Katai, ali je Borac u poslednjih 15 minuta krenuo na sve ili ništa i opasno zapretio.
Posle greške Pavićevića, Mutavdžić je bio sam ispred Kahrimana, međutim, slabo je šutirao, najveću šansu gosti su propustili u 83. minutu, kada je udarac napadača Đenića sa tri metra završio pored gola.
Plasman u osminu finala izborio je i Čukarički savladavši Mladost iz Lučana sa 3:2 (3:2), a utakmica između Napretka i Metalca počela je nešto kasnije.
Odigrano ranije danas:
Užice: Sloboda – Sinđelić Beograd 1:1, penalima 4:3.
Novi Sad: Proleter – Donji Srem 0:0, penalima 4:3.
Beograd: Dorćol – Radnički Kragujevac 0:1 (0:1)
Kosovska Mitrovica: Trepča – Vojvodina 0:1 (0:0)
Smederevo: Semendrija – OFK Beograd 0:2 (0:1)
Užice: Jedinstvo – Rad 0:3 (0:1)
Inđija: Inđija – Javor Ivanjica 2:1 (0:0)
Subotica: Spartak – Radnik Surdulica 1:0 (1:0)
Jagodina: Jagodina – BSK Borča 4:0 (2:0)
Mrštane: Moravac – Radnički Niš 0:1 (0:0)
Petrovac na Mlavi: Sloga – Novi Pazar 1:0 (0:0)
Beograd: Voždovac – Sloga Kraljevo 3:2 (1:2)
Bežanija – Partizan 0:1 (0:1)
Napredak – Metalac Gornji Milanovac u toku.

Povezana vest:  Fudbaleri Vojvodine osvojili prvi trofej Kupa Srbije