Ronald Koeman GEOFF CADDICK AFPKuman: Ekipa je tražila da trenira na slobodan dan
 
Trener fudbalera Sautemptona Ronald Kuman rekao je danas da nikada nije predvodio grupu toliko posvećenih igrača koji žele da treniraju čak i na slobodan dan.
-Igrači su pokazali veliku ambiciju. Prošla sreda je trebalo da bude slobodan dan, ali mi je Fonte rekao: ‘Šefe, mi želimo da dođemo sutra i da treniramo’. Rekao sam: ‘Ali, imate slobodan dan, ja sam isplanirao dosta stvari sa suprugom’… Naravno, to smo promenili, nije bio slobodan dan“, rekao je Kuman za britanske medije.
-Nikad nisam imao to – igrače koji kažu ‘ne’ slobodnom danu i to mi mnogo znači, to mnogo govori o ambiciji tih igrača – dodao je Kuman.
Sautempton u subotu dočekuje Kvins Park Rendžers u šestom kolu Premijer lige i ukoliko pobede, kako je kazao Kuman, u nedelju će biti slobodan dan.
Sautempton je trenutno drugi na tabeli Premijer lige sa 10 bodova.
Ispred ekipe Ronalda Kumana jedino je Čelsi sa 13 bodova.
-Odigrali smo samo pet utakmica, biće ih ukupno 38. Biće ovo duga I teška sezona. U redu, znamo da je ovo dobar početak sezone i da su očekivanja navijača porasla, ali moramo to da prihvatimo i da nastavimo da radimo kao do sada – rekao je Kuman.
 
PHOTO: GEOFF CADDICK/AFP
Povezana vest:  Đukić: Posle penala, to je bio drugi Partizan