FUDBALSKA-LOPTA

Francuska pooštrava mere u borbi sa huliganima

Francuske vlasti najavile su danas oštriju borbu protiv huligana zbog učestalih scena nasilja na fudbalskim utakmicama u poslednje vreme.
Među najavljenim merama su praćenje nasilnih navijača u Francuskoj, saradnja sa drugim evropskim zemljama, suspenzija stadiona i zabrana samostalnog putovanja na gostujuće utakmice. 
-Vlast će u potpunosti iskoristiti svoja prava kako bismo bili sigurni da se nasilje ne ponovi. Posebne mere odnose se na suspenziju stadiona, a ako bude potrebno i zabranu navijačima da putuju na gostujuće utakmice – navodio se u zajedničkom saopštenju ministara unutrasnih poslova Bernara Kazanova i omladine i sporta Patrika Kanera.
Od klubova se traži da prekinu saradnju sa pristalicama koji prave probleme i iz nedelje u nedelju učestvuju u incidentima tokom utakmica. Više od 44 pripadnika policije povređeno je prošlog meseca kada je pre i posle meča na Korzici između Bastije i Marselja došlo do sukoba navijača.
Navijači Pari Sen Žermene sukobili su se sa pristalicama Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona, a incidenata je bilo i u novembru na utakmici između Sent Etjena i Nice.

Povezana vest:  Mediji u Srbiji osuli paljbu po selektoru Mihajloviću