rajkovic ZVEZDA-KRKA 26

Rajković: Mislim da sam zaslužio poziv, velika mi je čast

Golman fudbalskog kluba Crvena zvezda Predrag Rajković rekao je danas da mu je čast što je pozvan u reprezentaciju Srbije i da je nastupima zaslužio mesto u timu. 
-Ukazana mi je velika čast i zaista hvala selektoru na tome. Mislim da sam zaslužio poziv, ne samo zbog partija koje sam imao u mlađim kategorijama, nego pre svega zbog dobrih odbrana u dresu Crvene zvezde. To naravno nije samo moja zasluga već zasluga čitavog tima – rekao je Rajković za klupski sajt. 
Ovaj 18-godišnji golman ove sezone nije primio gol na sedam odigranih utakmica u Super ligi Srbije. 
-Sada je na meni da opravdam dobijeno poverenje, pre svega kroz dobro uklapanje u tim, jer sve su to stariji igrači od mene, a onda i da kroz dobar rad možda zaslužim i minutažu. U svakom slučaju preda mnom je velika čast, ali i velika obaveza. Verujem da ću umeti da je ponesem – kazao je golman Zvezde. 
Rajković je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine. On je debitovao za A reprezentaciju Srbije debitovao u avgustu prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Kolubije, što mu je jedini nastup za nacionalni tim. 
Reprezentacija Srbije će u oktobru odigrati utakmice sa Jermenijom I Albanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Rajkovićevi konkurenti za mesto golmana biće Vladimir Stojković iz Makabi Haife i Željko Brkić iz Udinezea. 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Rajevac zadovoljan, Verbek želi da pobedi Srbiju