uefa champions leagueCSKA bez navijača u Ligi šampiona do kraja sezone

Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je navijačima moskovskog CSKA prisustvo na svim utakmicama grupne faze Lige šampiona ove sezone zbog nasilničkog ponašanja i rasističkih incidenata.
Naredne tri utakmice na svom stadionu u Moskvi ruski prvak odigraće pred praznim tribinama, potvrdila je danas Disciplinska komisija UEFA, a klubu je takođe zabranjeno da prodaje karte navijačima za utakmice u gostima protiv Mančester Sitija i minhenskog Bajerna.
CSKA je kažnjen zbog navijačkih nereda u porazu od Rome prošlog meseca na Olimpijskom stadionu u Rimu (5:1), gde su pristalice „armejaca“ razvile desničarske transparente i sukobile se sa policijom.
Moskovljani su ove nedelje u porazu od Bajerna (1:0) igrali na praznom stadionu zbog rasističkog ponašnanja njihovih navijača prošle sezone.
-Nivo borbe protiv rasističkog ponašanja je pojačan. Svi vidovi bilo kakvog nasilja na stadionima biće strogo sankcionisani – saopštila je UEFA.
CSKA je dodatno kažnjen novčano sa 200.000 evra zbog toga što su njegovi navijači na utakmicama ubacivali na teren petarde i dimne rakete.
Na oštro sankcionisanje od strane UEFA ruski prvak ima pravo žalbe.

Povezana vest:  Srnić: Sa mnogo samopouzdanja čekamo Napoli