Hertha Berlin  VfB StuttgartHerta osvojila bodove protiv Štutgarta

Fudbaleri Herte savladali su večeras u Berlinu ekipu Štutgarta sa 3.2, u prvoj utakmici 7. kola nemačke Bundes lige.
Duel timova iz donjeg dela tabele protekao je u velikoj i neizvesnoj borbi, iako je domaćin 15 minuta pre kraja imao prednost od 3:1 posle preokreta.
Štutgart je iznenadio vođstvom već u 5. minutu i najavio da bi mogao do važnih bodova, međutim, Herta je zaigrala mnogo bolje u nastavku.
Raspoložen je bio Salomon Kalu, koji je izjednačio rezultat 15 minuta kasnije, potom u drugom poluvremenu još jednom zatresao mrežu, pa je izgledalo da je sve rešeno kada je Berens pogodio za 3:1.
Štutgart je, međutim, u završnici zaigrao angažovano i bio mnogo opasniji, propustio je više povoljnih prilika, ali je uspeo samo da ublaži poraz autogolom Vagnera.
U ekipi gostiju ceo meč odigrao je mladi reprezentativac Srbije Filip Kostić.
Herta – Štutgart 3:2 (Kalu 22, 64, Berens 75 – Lajtner 5, Vagner 83. autogol)
Sutra se sastaju Bajer Leverkuzen – Paderborn, Bajern Minhen – Hanover, Borusija Dortmund – Hamburger, Hofenhajm – Šalke, Verder Bremen – Frajburg i Ajntraht Frankfurt – Keln, a u nedelju Volfsburg – Augsburg i Borusija Menhengladbah – Majnc.
Tabela: Bajern Minhen 14 bodova, Borusija Menhengladbah 12, Bajer Leverkuzen 11, Majnc, Hofenhajm i Hanover po 10, Ajntraht Frankfurt i Augsburg po 9, itd.

Povezana vest:  Leh Valensa promoter EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini

PHOTO: Stuart Franklin/Bongarts