zvezda vojvodina

Zvezdi samo bod protiv Voždovca

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su danas na svom terenu 2:2 sa Voždovcem u osmom kolu Super lige Srbije, u meču u kome su dva puta gubili. Zvezda sada ima bod prednosti u odnosu na Vojvodinu, koja svoj meč igra kasnije i dva više od Partizana, koji ima meč manje a sutra igra u gostima protiv Mladosti iz Lučana. 
Voždovac je osvojio četvrti bod i popeo se na 14. mesto zbog bolje gol razlike u odnosu na Napredak i Radnički 1923. Golove za Zvezdu postigli su Nenad Gavrić u 22. i Nikola Mijailović u 49. minutu. Strelci za Voždovac bili su Nenad Injac u 7. i Nikola Beljić u 41. minutu meča. 
Do sada poslednji klub na tabeli poveo je u sedmom minutu, kada je Stefan Babović iz slobodnog udarca s desne strane ubacio loptu u šesnaesterac, a onda je prošla kroz odbranu Zvezde i došla do Injca na drugoj stativi, koji je mirno sproveo loptu u mrežu. 
To je bio prvi gol koji je Predrag Rajković primio u prvenstvu posle 663 minuta. 
Zvezda je izjednačila u 23. minutu. Darko Lazović je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i dodao loptu Đorđu Despotoviću, koji mu je vratio, da bi je potom Lazović prebacio na drugu stranu, odakle je Gavrić neometano s peterca doneo izjednačenje. 
Voždovac je ponovo poveo kada je golman Nemanja Supić ispucao jednu duboku loptu, a Nikola Beljić je bio u vazdušnom duelu sa Zvezdinom odbranom. Lopta je potom uletela u šesnaesterac domaćina, a Nikola Mijailović je promašio loptu, tako da je Beljić lako savladao Rajkovića. 
Zvezda je izjednačila u 49. minutu, kada je Mijailović posle povratne lopte Lazovića sa oko 20 metara savladao Supića. Zvezda je pred 10.450 gledalaca na svom terenu imala inicijativu i napadala, ali nije uspela da savlada goste, iako je u finišu imala jednu prečku i dve dobre prilike. 

Povezana vest:  Sulejmani strelac za Ajaks