zlatana ibrahimovic

Ibrahimović: Morinjo je najinteligentiniji trener

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je danas da je Žoze Morinjo najinteligentniji trener sa kojim je radio. 
-Morinjo je vrlo inteligentan. On ne tretira sve isto. On zna kako da postupa s ljudima kao pojedincima kako bi iz njih izvukao 100 odsto – rekao je Ibrahimović za Gardijan. 
Ibrahimović i Morinjo su radili zajedno u sezoni 2008/09. u Interu. Te sezone je Inter osvojio Skudeto, a švedski fudbaler je bio najbolji strelac Serije A. Šveđanin je do sada u svojoj karijeri sarađivao sa vrhunskim trenerima, među kojima je i Pep Gvardiola, sadašnji trener Bajerna, sa kojim je radio u Barseloni. 
Međutim, Ibrahimović nema dilemu ko je najbolji. 
-Morinjo je najinteligentniji trener sa kojim sam radio zbog načina na kojima pristupa igračima. On zna kako da ih motiviše, tu nema sumnje – kazao je on. 
Uprkos tome što je osvojio bezbroj titula u Holandiji, Španiji, Italiji i Francuskoj, i dalje je bez trofeja u Ligi šampiona. On je istakao da će biti zadovoljan svojom karijerom kada je ona završi. 
-Hajde da se vratimo 15 godina unazad, sve što sam govorio se obistinilo. Svi koji su tada ružno govorili o meni, sada bi morali da pojedu svoje reči. To je moj pravi trofej – rekao je Ibrahimović. 
-Osvojio sam 23 titule i jedina koja nedostaje je Liga šampiona. U PSŽ-u se trudimo da ga osvojimo. Ali, čak i ako ne uspemo, već sam osvojio 23 titule… Imao sam neverovatnu avanturu – dodao je Ibrahimović. 

Povezana vest:  CIES: Leo Mesi vredi 250 miliona evra