Iker Casillas

Kasiljas: Razmišljao sam da napustim klub

Kapiten madridskog Reala i golman fudbalske reprezentacije Španije Iker Kasiljas rekao je danas da je razmišljao da napusti Santjago Bernabeu dok je kraljevski klub vodio bivši trener Žoze Murinjo.
Kasiljas je prethodne dve sezone bio u nemilosti Murinja, koji je prednost davao Dijegu Lopezu.
-Nisam hteo da ometam ekipu i stvaram negativnu energiju, jer uvek želim da Real pobeđuje. Poslednje dve godine nisu bile lake, ali znao sam da moram da se borim. Za mene nisu postojale ponude drugih klubova, jer želim da završim karijeru u Madridu – rekao je Kasiljas za Kanal plus.
On se osvrnuo na reakciju navijača, koji su ga prošlog meseca izviždali zbog loše intervencije koja je odlučila pobednika gradskog derbija protiv Atletika – 2:1.
-Nije bilo prijatno. U klubu sam od devete godine, prošao sam mnogo toga sa Realom, koji je za mene bio odskočna daska za ulazak u nacionalni tim. Navijačima je dozvoljeno da rade šta hoće, mada i to ponekad zna da boli. Kada si toliko dugo u klubu, moraš da prihvatiš neke stvari – dodao je Kasiljas.
On je ponikao u Realu za koji je od 1999. godine do sada u svim takmičenjima odigrao 689 utakmica.
Sa kraljevskim klubom osvojio je 17 trofeja – pet titula u Primeri, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa, tri trofeja Lige šampiona, dva UEFA Superkupa i jedan Interkontinentalni kup.

Povezana vest:  Prosinečki: Bordo je najteži rival, ali se ne plašimo