falkao lopta-11Falkao: Junajted se kockao mojim dolaskom

Fudbaler Mančester junajteda Radamel Falkao rekao je danas da se taj klub „kockao“ kada ga je ovog leta doveo na pozajmicu iz Monaka.
Falkao je prošle sezone teško povredio koleno, zbog čega je propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu, a od povrede se potpuno oporavio sredinom leta. On je rekao da je zahvalan na prilici da igra na Old Trafordu.
-Mančester junajted se kockao i to kada je bila najteža situacija. Prošla godina je bila najteža, ne samo u profesionalnom smislu. Povreda kolena je uticala na mene u svakom smislu, ali mi je pomogla da razmišljam o mnogim stvarima, da sazrim – rekao je Falkao, preneli
su britanski mediji.
Falkao je ovog leta iz Monaka došao na pozajmicu na Old Traford, a Junajted će morati da plati 43 miliona funti ako želi da otkupi ugovor 28-godišnjeg kolumbijskog napadača.
Falkao je nedavno izjavio da želi da ostane u Mančester junajtedu.
-Biće mi potrebno još vremena, ali osećam se veoma dobro na terenu, u skladu sa sobom, loptom i fudbalom – rekao je on.
On je istakao i da razume bes navijača Monaka zbog njegovog odlaska u Mančester i odlaska Hamesa Rodrigesa u Real Madrid. Oni su ovoga leta iz francuskog kluba otišli posle samo godinu dana. Monako trenutno zauzima 13. mesto u šampionatu.
-Možda je bes razumljiv, pošto su očekivanja bila velika. Klub je sada promenio politiku i oslanja se na mlade igrače koji mogu da ostvare dobre rezultate. Zahvalan sam Monaku na dobrim i lošim trenucima, koji su mi pomogli da sazrim – rekao je Falkao.
Falkao je u nedelju, u utakmici protiv Evertona (2:1) postigao svoj prvi gol za Junajted.

Povezana vest:  Džimović: Istorijska pobeda, idemo na titulu u Kupu