Vicente Del Bosque i ekipa

Del Boske: Nisam očekivao poraz od Slovačke

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske rekao je danas da ga je iznenadio poraz od Slovačke (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.
Slovačka je u četvrtak u Žilini, u drugom kolu C grupe, iznenadila aktuelne šampione Evrope, a golove su postigli Juraj Kučka i Miroslav Štoh, dok je strelac za goste bio Pako Alkaser.
-Nikako nisam očekivao ovakav rezultat. Odigrali smo 28 utakmica u kvalifikacijama bez poraza, ali mislim da je ovo katastrofa. Nismo bili dobri u realizacija, dok je Slovačka iskoristila svoje šanse. NJihov golman je bio fenomenalan – rekao je Del Boske, a prenosi Marka.
Španski stručnjak stao je u odbranu golmana Ikera Kasiljasa, koji je pogrešio kod prvog gola Slovačke, kao i napadača Dijega Koste koji i na šestom nastupu za „crvenu furiju“ nije uspeo da se upiše u strelce.
-Kasiljas nas je u nekoliko navrata pre primljenog gola spasio. Nisam lepo video sa klupe, ali lopta je imala čudnu putanju i prevarila ga. Što se tiče Dijega, zadovoljan sam njegovom igrom, ali i posvećenosti ekipi – naveo je Del Boske.
Pored Slovačke i Španije u grupi C nalazi se Ukrajina, Makedonija, Belorusija i Luksemburg.
Naredni meč Spanija igra u nedelju protiv Luksemburga u gostima. 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Italijani razočarani fudbalerima