dik advokat press

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016           

Advokat: Spremni smo za Jermeniju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat izjavio je danas u Jerevanu da je njegov tim spreman za meč protiv Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. 
-Želimo da počnemo kvalifikacije uspehom u Jerevanu. Dobro poznanjem rivala i gledao sam utakmice protiv Nemačke i Italije. Tačno je da im neće igrati nekoliko povređenih, ali će sigurno želeti da pobede kod kuće. Biće veoma ambiciozni, jer im je ovo prva utakmica kod kuće – rekao je Advokat novinarima na stadionu Republika. 
Srbija i Jermenija igraju sutra od 18.00 meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 
-Dobro smo se spremili i znamo kako da pokušamo da ostvarimo cilj s kojim smo i došli u Jermeniju, iako je uvek teško da se pobedi na gostujućem terenu – rekao je Advokat. 
Srbija je igrala pre sedam godina nerešeno u Jermeniji i zbog tog rezultata nije otišla na Evropsko prvenstvo 2008. 
-Ne živim u prošlosti, već živim za budućnost. Verujem u igrače, u njihov odnos prema obavezama i profesionalizam. U odličnoj atmosferi se spremamo za meč. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, koja je sposobna da ostvari rezultat koji smo postavili sebi kao cilj u ovim kvalifikacijama – rekao je Advokat. 
Kapiten Branislav Ivanović demantovao je glasine da zbog povrede neće moći da igra utakmicu protiv Jermenije i istakao da timu mnogo znači utakmica u Jermeniji. 
-Nama gostovanje u Jerevanu mnogo znači. Poznato je da se prvi meč u svakom takmičenju igra u malom grču, mada sada već imamo dovoljno iskustva da se nosimo s tim. Ovo je veoma, veoma važna utakmica, možda čak ključna za naš uspeh u kvalifikacijama – rekao je Ivanović. 
Kapiten je kazao da je istina da Jermeniji fali nekoliko važnih igrača, ali da veruje da će rival biti agresivan na terenu. 
-Nadam se, ipak, da ćemo mi pokazati zrelost i na najbolji način odgovoriti trenutku u kome se nalazimo – dodao je Ivanović.
On je još rekao da će tim morati da igra dobro dve godine u kontinuitetu, ako želi da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. 
-Potrebno je da se pobeđuje dve godine, a u svakom meču mora da se ide na pobedu. Zato i kažem da nama sada ova utakmica donosi više od tri boda. Selekcija koja dobro počne, dobija vetar u leđa I najčešće ostvaruje cilj. Želeo bih da tako bude i sa nama u ovim kvalifikacijama. Plasman na veliko takmičenje se odlučuje na gostovanjima – rekao je Ivanović. 
Elektronski mediji u Srbiji navodili su juče da će Ivanović preskočiti meč zbog povrede, a igrač je to danas demantovao. 

Povezana vest:  Bajern osvojio Superkup Nemačke