curcic 30-08-2014-1Ćurčić: Zadovoljan sam rezultatom
 
Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je večeras da je zadovoljan rezultatom protiv Španije i dodao da će njegovi izabranici pokušati da naprave iznenađenje u revanšu u Kadizu.
Srbija i Španija igrali su u Jagodini nerešeno 0:0, u prvoj utakmici barraža za učešće na prvenstvu Evrope sledeće godine u Češkoj.
-Odigrali smo dobru utakmicu, ono što smo zamislili to smo uradili. Znali smo  vrednosti protivnika, to je ekipa za svaki repsekt, danas su nas uverili u to – izjavio je Ćurčić na konferenciji za novinare posle meča.
On je naveo da je bilo teško protiv ekipe koja ima individualni i timski kvalitet.
-Mi smo dobro igrali svih 90 minuta, ali smo u poslednjih 20 minuta izgledali najbolje tada smo možda mogli da dođemo do neke prednosti. Ali, bez obzira, apsolutno sam zadovoljan ovim rezultatom protiv ekipe koja pet godina nije izgubila utakmicu – kazao je Ćurčić.
Prema njegovim rečima, tim će za kratko vreme nastojati da se oporavi i pokuša da napravi „veliko iznenađenje u Španiji“.
-Sigurno je da, kada ste domaćin, želite da pobedite, ali znajući kakvog protivnika imamo ispred sebe moramo biti zadvoljni. Nismo ušli sa previše respekta, nijednog trenutka nismo pokazali strah, u poslednjih 20 minuta, ponavljam, mogli smo doći do gola. Nedostajao nam je taj završni udarac. U nekim tenucima bili smo blizu, međutim, svaki detalj utakmice bio je veoma značajan za nas, jedna puna koncentracija našsih igrača uspela je da spreči njihove opasnosti – ocenio je Ćurčić i istakao da Srbija ima aktivan rezultat i da se neće lako predati.
Selektor srpskog tima smatra da će njegovim izabranicima u revanšu biti mnogo teže, ali da „jednostavno moraju da ponove večerašnju igru“.
Uz konstataciju novinara da je ekipa igrala bez devetorice standaradnih igrača i na pitanje da li očekuje nekoga u revanšu, Ćurčić je rekao:
-Teško, oni su u A selekciji i ne verujem da će biti pušteni. Tačno je da smo večeras igrali oslabljeni, ali nećemo se vraćati na to, mislim da su ovi igrači trenutno najbolji i bilo bi krajnje neukusno s moje starne da žalim za nekim drugima. Ponosam sam na igrače koji su večeras igrali i kako su prestavljaju reprezenatciju Srbije – naglasio je Ćurčić.
On je naveo da je kapiten Petković povređen i da trenutne informamcije o stanju njegove povrede „nisu dobre“.
Španski selektor Alber Selades bio je veoma kratak, ocenivši utakmicu „veoma teškom, ali borbenom“.
-Vraćamo se u Španiju da se pripremamo za revanš. Srbija ima dobru ekipu, koja je danas dobro igrala i dobro odradila svoj posao – kazao je Selades.
Revanš utakmica baraža za prvenstvo Evrope između Srbije i Španije igra se u utorak u Kadizu.
 
PHOTO: FSS
Povezana vest:  Mečevi počinju minutom ćutanja