matija nastasic srb fra

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016

Srbija danas protiv Jermenije u kvalifikacijama za EP

Fudbalska reprezentacija Srbije danas u Jerevanu započinje kvalifikacioni ciklus za prvenstvo Evrope 2016, a selektor Dik Advokat veruje da su se njegovi izabranici dobro pripremili i da znaju kako da ostvare cilj protiv domaćina Jermenije.
-Želimo da kvalifikacije počnemo uspehom. Dobro poznajem mogucnosti selekcije Jermenije, gledao sam utakmice protiv Nemacke, Italije. Istina je, u timu našeg protivnika neće biti nekoliko povređenih igrača, ali ko izađe na teren sigurno će želeti pobedu i dati maksimum da do nje dođe – rekao je Advokat uoči važnog meča.
On je smatra logičnim da Jermeni budu veoma ambiciozni, s obzirom da im je ovo prva utakmica na domaćem terenu.
-Mogu da kažem da smo se dobro pripremili i da znamo kako da pokušamo da ostvarimo naš cilj, iako je uvek teško da se pobedi na gostujućem terenu – kazao je holandski stručnjak na klupi Srbije i najavio da neće biti velikih izmena u sastavu u odnosu na prethodni meč protiv Francuske u Beogradu.
Takođe je ponovio stav da se neće mnogo obazirati na ranije iskustvo nacionalne selekcije u Jermeniji, kao ni na ostala neprijatna iskustva iz utakmica u kojima je uloga favorita bila na našoj strani, a nije ostvaren željeni rezultat.
-Ja ne živim u prošlosti, živim za budućnost. Verujem u igrace, u njihov odnos prema obavezama, profesionalizam. Mogu da kažem da se u odlicnoj atmosferi pripremamo za mec. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, tim sposoban da ostvari rezultat koji smo postavili sebi kao cilj u ovim kvalifikacijama – zaključio je Advokat.
Kapiten Branislav Ivanović demantovao je glasine da zbog povrede neće moći da igra današnju utakmicu.
-Samo sam prvi trening na pripremama reprezentacije radio lakše nego obicno. Oporavio sam se i potpuno spreman čekam mec protiv Jermenije. Nije bilo nikakvih zahteva iz mog kluba da napustim pripreme, jer nema potrebe za tim – rekao je Ivanović, standardni defanzivac londonskog Čelsija.
Utakmica I kvalifikacione grupe za EP između Jermenije i Srbije igra se danas u Jerevanu od 18 sati.

Povezana vest:  34. KOLO SERIJE A, Roma i dalje na vrhu tabele