ivanovic i tosic srb fraKVALIFIKACIJE ZA EP 2016
Tošić spasio Srbiju poraza u Jermeniji
 
Fudbalska reprezentacija Srbije remijem je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto je danas u Jerevanu igrala nerešeno 1:1 sa Jermenijom.
Jermenija je povela preko Roberta Arzumanjana u 73, a izjednačio je Zoran Tošić u 90. minutu.
Srbija će se u drugom kolu Grupe I sastati sa Albanijom, u utorak od 20.45 na stadionu Partizana u Beogradu.
Gostujuća ekipa bila je bolja na početku utakmice i uglavnom je šutevima iz daljine pokušavala da dođe do prednosti.
Ipak, golman Jermenije Roman Berezovski odbranio je udarce Aleksandra Kolarova, Dušana Tadića, Zdravka Kuzmanovića i Zorana Tošića.
Najbolju priliku za srpski tim propustio je kapiten Branislav Ivanović pošto je lopta otišla preko gola kada je neometan šutirao glavom nakon kornera Zorana Tošića.
Jermenija je imala jednu dobru priliku, kada je sredinom prvog dela igre sa 16 metara šutirao Markos Pizeli, ali je Vladimir Stojković odlično zaustavio njegov udarac.
Srbija je bila bolji tim i u drugom poluvremenu, ali je Jermenija u 73. minutu uspela da povede posle velike greške odbrane i golmana Stojkovića.
Jermeni su postigli pogodak kada je Taron Voskajan centrirao sa leve strane, a Arzumanjan je neometan šutirao glavom sa dva metra od gola i savladao Stojkovića.
Domaćin je nakon gola mogao i do ubedljvije prednosti, ali nije uspeo da iskoristi penal, koji je dosuđen posle prekršaja Stefana Mitrovića.
Stojković je odbranio šut Pizelija sa 11 metara, lopta se odbila do jermenskog reprezentativca, ali je srpski golman odlično uspeo da zaustavi i njegov drugi udarac.
Srbija je napadala posle toga i izjednačila u 90. minutu pošto je posle dodavanja Aleksandra Kolarova i Dušana Tadića lopta došla do Tošića, koji je odlično šutirao sa 18 metara.
 
Povezana vest:  Dimitrijević: Imamo kvalitet i znanje za pobedu u derbiju