AUT-MNEKVALIFIKACIJE ZA EP 2016
Novi neuspeh Crnogoraca, bruka Rusije u Moskvi

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je na gostovanju u Beču sa 1:0, dok se Rusija obrukala igrajući u Moskvi sa Moldavijom nerešeno 1:1, u kvalifikacionim utakmicama za prvenstvo Evrope 2016.
Crnogorci su posle blamaže u četvrtak u Lihtenštajnu (0:0), večeras u Beču ostali praznih ruku, pa su napravili korak nazad u trci za šampionat u Francuskoj.
Izabranicima selektora Branka Brnovića ništa nije polazilo za rukom, propusteno je nekoliko lepih šansi, a Austrijanci su važnim trijumfom preuzeli vođstvo na tabeli G grupe.
Rusi su se propisno obrukali osvojivši kod kuće samo bod protiv autsajdera Moldavije. Neefikasni tim Fabija Kapela mučio se sa izuzetno požrtvovanim rivalom, ali se učinilo da će smoći snage za pobedu kada je Dzjuba doneo vođstvo iz penala u završnici.
Međutim, samo minut kasnije Epureanu je izjednačio i doneo Moldavcima zasluženi prvi bod u kvalifikakcijama.
Malo je nedostajalo da se obrukaju i Englezi na gostovanju Estoniji u Talinu. Sve do završnice nije bilo golova, kada je Runi iskoristio priliku i pogodio mrežu za „mršavu“ pobedu, iako su domaćini celo drugo poluvreme igrali bez Klovana, koji je zaradio dva žuta kartona.
Ukrajina je istim rezultatom slavila kod kuće u Lavovu protiv Makedonije (1:0).
Rezultati:
C grupa:
Ukrajina – Makedonija 1:0 (Sidorčuk 45+2)
Od 20.45 sati igraju Luksemburg – Španija i Belorusija – Slovačka.
E grupa:
Estonija – Engleska 0:1 (Runi 74)
Od 20.45 igraju Litvanija – Slovenija.
G grupa:
Austrija – Crna Gora 1:0 (Okotije 24)
Rusija – Moldavija 1:1 (Dzjuba 73. penal – Epureanu 74)
Od 20.45 igraju Švedska – Lihtenštajn.
Reprezentacija Srbije igrala je u okviru I grupe juče u Jerevanu nerešeno sa domaćinom Jermenijom (1:1), a u narednom meču dočekuje u utorak selekciju Albanije.

Povezana vest:  Keržakov vraćen u prvi tim, Denisov još pod kaznom

PHOTO: JOE KLAMAR/AFP