brnovicKVALIFIKACIJE ZA EP 2016
Brnović: Još ima šansi za EP

Crna Gora je u Beču odigrala ispod svojih mogućnosti, ali i pored poraza od Austrije još ima šanse za plasman na Evropsko prvenstvo (EP), kazao je crnogorski selektor Branko Brnović.
Crnogorska reprezentacija poražena je večeras u Beču, u meču G grupe kvalifikacija, poražena od Austrije 1:0.
Brnovic je kazao da je Austrija imala mnogo šansi, navodeci da Crnoj Gori nedostaje organizator igre.
-Zlatko Junuzović i David Alaba su napravili prevagu. Igrali smo slabo prvo poluvreme, protivnik je bio bolji. Ulaskom Stevana Jovetića to se promenilo, imali smo dve velike šanse, ali nije nas opet htelo – kazao je Brnović.
On je kazao da svestan da će nakon poraza u Beču biti mnogo teže ostvariti plasman na EP.
-Postoji šansa, zato se nećemo predavati. Rusija je remizirala, a da bi se uključili u borbu moramo da pobedimo Rusiju i Švedsku kod kuće. Matematčki smo tu, ali je put znatno teži. Pričali smo u svlačionici, dogovorili se da dok postoji šansa da ćemo se boriti – rekao je Brnović.
On je kazao da crnogorskoj selekciji efikasnost nije jača strana i da ga brine što teško postiže golove u ovim kvalifikacijama.
Kapiten Mirko Vučinić kazao je da je Crna Gora potpuno podbacila u Beču i da bi sve bilo drugačije da je trijumfovala u Lihtenštajnu.
-Mi igrači smo najviše krivi, bod u dva meča je očajan učinak. Da smo dobili Lihtenštajn sve bi bilo drugacije – kazao je Vučinić.
On je istakao da je važno da igrači sada budu zajedno i da na taj način prevaziđu tešku situaciju.
-Moramo da budemo zajedno, da se pogledamo u oči kada se sastanemo. U nevolji se vide pravi ljudi, mislim da mi to i jesmo. Nada poslednja umire, verujemo u plasman na Euro – kazao je Vučinić.
Vučinić je naglasio da u poslednja dva meča u kvalifikacijama nije imao sreće u završnici.
-U Abu Dabiju kako god da šutnem lopta uđe u gol, a u poslednja dva meća me nije htelo. Želeo bih da se zahvalim navijačima na velikoj podršci – rekao je Vučinić.

Povezana vest:  Rendulić: Zvezda najbolji potez u karijeri

PHOTO: Julian Finney – The FA/The FA Collection