srbija albanijaKVALIFIKACIJE ZA EP 2016
Do prekida ravnopravan meč u Humskoj

Utakmica fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i zvanično je večeras prekinuta, nakon što su se igrači obe ekipe sukobili na terenu.
Oficijelni spiker na stadionu Partizana saopštio je da je utakmica prekinuta, nakon čega su gledaoci počeli da izlaze sa tribina.
Stručni štab i igrači Srbije želeli su da nastave utakmicu, ali albanska ekipa nije želela da se vrati na teren, osim ako tribine ne budu ispražnjene, preneo je RTS.
Reprezentativci Srbije su sat vremena od prekida izašli na teren, pozdravili publiku i vratili se u svlačionicu.
Utakmica je prekinuta u 42. minutu, pošto je preko terena počeo da leti dron – mala letelica na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača modern albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemalija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste.
Navijači su potom počeli da ubaciju baklje na teren, zbog čega je žandarmerija ušla da ih smiri.
Zastavu je uhvatio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, a nakon toga albanski igrači su pokušali da mu je uzmu i došlo je do koškanja među igračima na terenu.
Nemiri su se preneli i na tribine, pojedini navijači su ušli na teren, pa je sudija Martin Etkinson izveo obe ekipe sa terena i poslao ih u svlačionice.
Žandarmerija se rasporedila duž cele atletske staze Partizanovog stadiona, kako bi sprečila da navijači uđu na teren. Policija je najgušće raspoređena ispred severne i južne tribine, odakle je izbačen deo navijača koji su pokušali da preskoče ogradu.
Oko pola sata od prekida rezervni igrači i stručni štab Srbije su se vratili na teren, a protivnička ekipa je ostala u svlačionici.
Rezultat u trenutku prekida bio je 0:0.
Fudbaleri Srbije su na početku utakmice bili bolji, prvu šansu imali su u sedmom minutu. Zoran Tošić pronašao je Filipa Đuričića, a on je centrirao ka Dušanu Tadiću, ali fudbaler Sautemptona nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.
Posle toga igralo se uglavnom na polovini gostujuće ekipe, a novu šansu Srbije je imala u 16. minutu, kada je Branislav Ivanović u šesnaestercu, posle dodavanja Đuričića, iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže.
Nakon toga nije bilo ozbiljnijih šansi, sve do 35. minuta, kada je Albanija prvi put ozbiljno zapretila preko Mergima Marvaja, ali je golman Srbije Vladimir Stojković izbacio loptu u korner. Kapiten Ljorik Cana bio je najviši u skoku i glavom poslao loptu pored stative. Nekoliko minuta kasnije utakmica je prekinuta.
Navijači su tokom prekida, dok još nije bilo izvesno da li će meč biti nastavljen, u više navrata uzvikivali pogrdne izraze na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Povezana vest:  Imobile na pozajmici u Sevilji

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES