IMG 3256KVALIFIKACIJE ZA EP 2016
Beriša: Iznenađeni smo
 
Dvojica albanskih reprezentativaca, Ertit Beriša i Bekim Belaj, izjavili su u utorak uveče posle prekida fudbalskog meča Srbija – Albanija u Beogradu, da su iznenađeni situacijom.
-Bilo nam je nezgodno u ovoj teškoj situaciji, ali sada je sve gotovo i gledamo samo napred – rekao je Beriša novinarima nakon što je meč u Beogradu prekinut u 42. minutu zbog incidenta.
Do incidenta je došlo pošto se iznad terena na stadionu Partizana u Beogradu pojavio dron koji je nosio transparent sa mapom ‘velike Albanije’. Jedan igrač srpske reprezentacije je uhvatio zastavu, a potom je došlo do koškanja igrača dva tima, jer su neki albanski reprezentativci pokušali da uzmu transparent, a na teren su istrčali i neki navijači. Sudija je tada prekinuo meč, a delegat je sat kasnije definitivno suspendovao utakmicu.
Beriša je kazao da je iznenađen, kao i da situacija „bila baš opsana“ za albanski tim „u takvom ambijentu“.
Bekim Belaj, koji je prvi dotrčao da bi uzeo transparent od srpskih igrača, kazao je da se nije uplašio ni u jednom trenutku.
-Svako bi uradio isto za svoju zastavu – kazao je Belaj.
Beriša i Belaj bili su jedini igrači albanske reprezentacije koji su pristali da daju izjave novinarima u Beogradu i iz Srbije i iz Albanije.
Utakmica Srbija Albanija igrala se u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prekinuta je pri rezultatu 0:0.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Altintop pauzira tri do četiri meseca zbog operacije leđa